Ohal Komisyonu Kararına İtiraz
Haber Detayı
06 Mayıs 2020 - Çarşamba 23:52 Bu haber 3379 kez okundu
 
Ohal Komisyonu Kararına İtiraz
15 Temmuz darbe girişimi sonrasında uygulanan Olağanüstü Hal (OHAL) döneminde çıkmış olan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile yapılan işlemlerin iptali ile ilgili olarak doğrudan idare mahkemelerine başvuru yapılabilmesi mümkün değildir.
GÜNDEM Haberi
Ohal Komisyonu Kararına İtiraz

Bu durum aynı zamanda bazı sorunların ortaya çıkmasına neden olduğundan dolayı bazı pürüzleri ortadan kaldırabilmek adına 685 sayılı KHK ile Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu kurulmuştur. Kurulan kurula başta meslekten ihraç konuları olmak üzere birçok konuyla alakalı olarak başvurular yapılmaktadır. Bununla birlikte bazı durumlarda Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu'nda alınan kararlara itirazların söz konusu olduğu bilinmektedir.

Ankara OHAL Komisyonu Ret Kararı İptal Davası

Ohal komisyonu kararına itiraz konusu oldukça önemli ve dikkat edilmesi gereken bir husustur. Özellikle bu konuda adım atılırken her aşama ayrıntılı bir şekilde düşünülmeli ve en ufak bir hatanın dahi yapılmıyor olması gerektiği unutulmamalıdır. Tahancı Hukuk Bürosu olarak sizlere bu konuda yardımcı olurken aynı zamanda yaşadığınız mağduriyetinde en kısa sürede giderilmesini sağlayacağız.

Ohal komisyonuna gerçekleştirmiş olduğunuz başvurunun herhangi bir nedenden dolayı reddedilmesine karşı itiraz hakkınız bulunmaktadır. Özellikle aldığınız ret durumundan dolayı karamsarlığa düşmemelisiniz. Bu karara karşı itiraz hakkınızın olduğunu bilmeli ve adımlarınızı buna göre atarak hakkınızı korumayı sürdürmelisiniz. Bizde hukuk bürosu olarak sizlerin yanında olarak gerekli desteği sağlayacak ve sorunsuz bir şekilde davayı kazanmanıza yardımcı olacağız. Özellikle KHK’nın 11. Maddesinde düzenlenmiş olan madde çerçevesinde hakkınızı savunmanız noktasında gerekli adımları atacağımızdan emin olabilirsiniz.

Dava Açmak İçin Ne Kadar Sürem Var?

Dava açmak için hakkınız olmakla birlikte bu hakkınızı belirli bir süre içinde kullanmanız gerekmektedir. Hukuk büromuz güvenlik soruşturması avukatı hizmeti vermekle birlikte aynı zamanda Ankara OHAL Komisyonu ret kararı iptal davası hususunda da sizlere yardımcı oluyoruz. İlk olarak bilmeniz gereken nokta, karşı dava açma sürenizin 60 gün olduğudur. Bu noktada oldukça yanlış bilinen bir husus ise bu sürenin 2 ay olduğudur. Bu süre oldukça önemli olduğu kadar sadece 1 gün gecikme halinde bile iş işten geçmiş olabilecektir. Bundan dolayı bu sürenin 2 ay değil 60 gün olduğu hususunda bilgiyi asla unutmamalısınız.

 
İş davası avukatı ankara hizmetleri çerçevesinde hukuk büromuzda her geçen gün farklı davalara bakarken aynı zamanda birçok farklı konunun da işlenmesi ve ele alınması mümkündür. Bu konuların başında özellikle son dönemde alınan OHAL kararlarından dolayı “OHAL Komisyonu ret kararı iptal davası” gelmektedir. Bu noktada atacağınız adımları çok dikkatli atmanız gerekmektedir. Çünkü bu aşamada yapılabilecek en ufak hata karşısında kazanabileceğiniz bir davayı kaybetme durumunda kalabilirsiniz. Bundan dolayı her adımda profesyonel yardım almanız gerektiği hususunda emin olmalısınız. İşte biz Tahancı Hukuk Bürosu olarak sizlere OHAL Komisyonu ret kararı iptal davası başta olmak üzere birçok konuda yardımcı oluyoruz. 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ohal, Komisyonu, Kararına, İtiraz,
Yorumlar
Haber Yazılımı