Talip Geylan: Asil Türk Milleti Soykırım Yapmaz
Haber Detayı
25 Nisan 2020 - Cumartesi 02:33 Bu haber 7603 kez okundu
 
Talip Geylan: Asil Türk Milleti Soykırım Yapmaz
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sözde soykırım iddialarına karşı Türk Milletinin soykırım yapmayacağını söyledi.
EĞİTİM Haberi
Talip Geylan: Asil Türk Milleti Soykırım Yapmaz

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 1915 yılında yaşanan olayları gündeme getirerek sözde soykırım iddialarını ortaya atanlara sosyal medyadan verdiği cevapta, ülkeyi işgal edenlerle işbirliği yapanlara devletin sessiz kalmadığını belirterek, Türk Milletinin tarihinde soykırım yapmadığını söyledi.

 

İŞGALCİ ÜLKELERLE İŞBİRLİĞİ YAPANLARA EN HAFİF TEDBİR OLARAK TEHCİR UYGULANDI

 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''1915’te Tehcir tedbirini alan İttihat ve Terakki Hükümeti’ni minnetle anıyorum. Tehcir uygulanmasaydı, belki de dört yıl sonra vermiş olduğumuz Kurtuluş Savaşı’mızın seyri değişecekti. Şunu da görmek lazım; milletimizi arkadan vuran, işgalci ülkelerle işbirliği yapan ve devlete isyan edenlere karşı alınabilecek en hafif tedbir olarak tehcir uygulaması hayata geçirilmiştir.'' dedi.

 

TÜRK MİLLETİNİN TARİHİNDE SOYKIRIM YOKTUR

 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ''Ne bekleniyordu? Masum ahaliyi katleden Taşnak çetelerine, adeta soykırım yaparcasına çocuk, kadın, yaşlı demeden öldüren, ülkemizin işgal edilmesi için yabancı güçlerle işbirliği yapanlara devlet seyirci mi kalacaktı? Şöyle bir tarihe bakılsın; böylesi faaliyetler içerisinde olan gruplara karşı başka ülkelerde nasıl muamele edilmiş! Bugün Türk Devleti’ni soykırımla itham eden tüm ülkelere diyoruz ki; Kendi kirinizde boğulun! Soykırım, sömürgecilik ve zulümle dolu tarihinizle yüzleşin! Bilinen tarihin her döneminde onlarca imparatorluk ve devlet kurmuş olan milletimizin sicilinde tek bir leke yoktur. Türk Milleti, tarihin yüz akıdır.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Talip, Geylan:, Asil, Türk, Milleti, Soykırım, Yapmaz, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı