MHP'li Taşdoğan: Kösteklemelere Rağmen Tarihe Gömeriz
Haber Detayı
11 Temmuz 2021 - Pazar 13:21 Bu haber 2381 kez okundu
 
MHP'li Taşdoğan: Kösteklemelere Rağmen Tarihe Gömeriz
MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, yapılan mücadeleyi köstekleyen lobicilere ve siyasilere rağmen sorunu tarihe gömeceklerini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Taşdoğan: Kösteklemelere Rağmen Tarihe Gömeriz

Coronavirüs salgınının ülkeleri ve sağlık sistemlerini test ettiği bir süreçte, salgına karşı yapılan mücadeleyi kösteklemeye çalışan lobilere dikkat çeken MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, salgını bitirebilmek için aşılamadan başka bir yol olmadığını belirterek, aşı karşıtı kampanya yapan lobilerin ve siyasilerin karalama çalışmalarına rağmen Türkiye'nin salgını tarihe gömeceğini söyledi.

 

HIZLI BÜYÜYEN SALGINLA BERABER ÜLKELER STRES TESTİNDEN GEÇTİ

 

Bizleri takip eden yüce Türk milleti; küresel manada ülkeler siyasi, ekonomik, ticari, tıbbi ve bilimsel bir mücadele içinde pandemiye odaklanmıştır. Her gün yazılı basın, görsel basın ve sosyal medyanın dışında aile sohbetlerimizin bile gündemi pandemi olmuştur. Hızlı ve kontrolsüz büyüyen bu salgınla beraber ülkeler bir türbülansa girmişler ve sağlık sistemleri stres testinden geçmiştir. Ülkemiz dışında yaşanan olaylarda bir oksijen maskesine muhtaç hâlde ölümler hafızamızda yer tutmuştur. Bu aşamada sağlık ordumuzun sürveyansı, tanı, klinik izlem ve tedavi alanlarında mücadelesi takdire şayan olmuştur.

 

CORONAVİRÜSLE MÜCADELEYİ KÖSTEKLEYEN ZİHNİYETİN ÇABASI

 

Virüsle mücadeleyi köstekleyen zihniyet, PCR testlerinin sonuçlarıyla oynandığı, vaka sayılarımızın gizlendiği gibi temelsiz eleştirilerde bulunarak sağlık çalışanlarımızın ve Sağlık Bakanlığımızın gece gündüz demeden cansiparane çalışmalarını boşa çıkarmaya çalışmıştır. Dehşet tablosu çizmeye tenezzül etmek ahlaki olmadığı gibi millî ve vicdani bir tavır da değildir. Aşıların yol açtığı hastalıklarla ilgili kaygılar, aşıların başarısından daha çok dikkat çekmiş ve ortaya profesyonel aşı karşıtı lobi çıkarmıştır. Ülkemizde de bu lobinin sesi olma çabasında olan bazı siyasiler görmekteyiz.

 

SAĞLIK KİMSENİN İSTİSMAR EDEBİLECEĞİ BİR ALAN DEĞİLDİR

 

Sağlık, kimsenin istismar edebileceği bir alan değildir. Bilgi kirliliğine alet olmayın, sorunun üstesinden gelmek için yola taş koyan değil, taş döşeyen olun. Bu sebeple, karalama politikalarında bulunmak yerine aşı reddinin önüne geçmek için salgından kurtuluşun ışığı olan aşılamaya destek olmak ülkemiz adına daha yararlı bir duruştur.

 

AŞILARLA İLGİLİ MERAK EDİLEN KONULAR

 

 Aşılarla ilgili merak edilen bir konuya da açıklık getirmek istiyorum. Ülkemizde ilk olarak kullanılmaya başlanan Sinovac aşısının etkinlik ve güvenliğinin değerlendirildiği Türkiye merkezli faz 3 klinik çalışmasının sonuçlarına göre aşı etkinliği, semptomatik hastalığı engellemede yüzde 83,5; hastaneye yatışı engellemedeyse yüzde 100 olarak bildirilmiştir. Bir hekim vekil olarak sahadaki meslektaşlarımızdan aldığımız bilgilerde ise hastane yatışlarının aşı olmayan toplulukta kümelendiği görülmüştür. Ülkemizde uygulanan ikinci aşı olan Pfizer-BioNTech'in faz 3 sonuçları ise Türkiye'den de gönüllülerin içinde bulunduğu iki doz aşı sonrası 16 yaş ve üzeri kişilerde yüzde 95 koruma sağladığı, hastalıktan korumada ise genellikle yüzde 90 ila yüzde 100 gösterildiği rapor edilmiştir.

 

AŞILAMA SİSTEMİ EMİN ADIMLARLA İLERLEMEKTEDİR

 

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin de 15 Ocakta yaptırdığı aşılamada, ilk günden itibaren aradan geçen sürede bugün itibarıyla Türkiye genelinde 55 milyondan fazla kişi aşılandı. İllere göre değişiklik gösteren aşılama tablosuna göre seçim bölgem Gaziantep'te ise 900 binin üzerine çıkıldı. Bu rakamlar göstermektedir ki hem şehrimizde hem de ülkemizde aşılama sistemi emin adımlarla ilerlemektedir.

 

SALGINI BİTİRMEK İÇİN ELİMİZDE AŞILAMADAN BAŞKA METOT YOKTUR

 

Etkili ve kür edici bir antiviral tedavisi olmayan bu salgın hastalığın başarılı bir şekilde yok edilebilmesi için aşı olmak önem arz etmektedir. Ayrıca, pandemiyi bitirebilmek için elimizde aşılamadan başka bir metot şu an mevcut değildir. Bugün için bu hastalıkla mücadelede elimizdeki en güçlü silah aşıdır. Aşının menşesi ya da ülkesi olmaz; etkinliği ve güvenilirliği olur. Sağlık Bakanlığının getirmiş olduğu aşının etkinliği ve güvenilirliği bilimsel testlerle ispatlanmıştır. İnanıyoruz ki Türkiye sağlıklı toplum, sağlıklı fert yolunda aşılamasını yüzde 90'ın üzerine çıkararak bu salgını tarihe gömecektir.

 

SALGINDAN KURTULMANIN EŞİĞİNE GELDİK

 

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey'in ifadesiyle, bu salgını aklın, bilimin ve duanın gücüyle yenmeye çok yakınız. Aşıyla pandemiden kurtulma eşiğine gelmiş bulunmaktayız. Bir günde uygulanan aşı sayısı 1,5 milyona ulaşmış, toplam 55 milyondan fazla doz aşı uygulanmıştır. Böylece nüfusumuzun önemli bir kısmı aşılanmıştır. Bu eşikten kurtulduğumuz gün itibarıyla ağzımızın tadı geri geldi diyor, gastronomi ve tarih şehri Gaziantep'e tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Gaziantep Milletvekili, Ali Muhittin Taşdoğan, yapılan mücadeleyi, köstekleyen lobiciler, Coronavirüs, salgına karşı, mücadele, tarihe gömeceğiz, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı