Milli Savunma Bakanlığı'ndan Afganistan Açıklaması
Haber Detayı
11 Temmuz 2021 - Pazar 10:00 Bu haber 3015 kez okundu
 
Milli Savunma Bakanlığı'ndan Afganistan Açıklaması
Milli Savunma Bakanlığı, Türk Askerinin Afganistan'da bulunma nedeni hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
GÜNDEM Haberi
Milli Savunma Bakanlığı'ndan Afganistan Açıklaması

Muhalefetin Libya, Suriye ve Karabağ'da olduğu gibi ''Afganistan'da ne işimiz var'' yaygarası yaptığı ortamda, Türk Askerinin Afganistan'da bulunma nedeni hakkında önemli açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan'ın dünyaya açılan tek penceresi olan Hamid Karzai Havaalanı'nda görev yapan Türk Askerinin 20 yıldır önemli ve başarılı çalışmalara imza attığını söyledi.

 

MEHMETÇİĞİN AFGANİSTAN'DA BULUNMA NEDENİ

 

20 yıldır Afganistan'da bulunan Türkiye'nin son altı yıldır Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı'nın işletilmesini sürdürmesi hakkında açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ''Afganistan'ın dünyaya açılan tek penceresi olan Hamid Karzai Havaalanı Afganistan halkının güvenlik, huzur ve refahı için büyük önem taşımaktadır. Afganistanlı kardeşlerimizin güvenlik ve refahı için Kararlı Destek Misyonu’nun bitmesinden sonra da unsurlarımızla Hamid Karzai Uluslararası Havaalanının işletilmesine yönelik gerekli desteğin sağlanması çalışmaları sürmektedir.'' dedi.

 

MEHMETÇİK, AFGAN KARDEŞLERİMİZİN VE ÇOCUKLARIN GÖNLÜNÜ KAZANDI

 

Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından Mehmetçiğin Afganistan'da görev yapmasıyla ilgili yapılan açıklamada, ''Kahraman Mehmetçik, 2001 yılından bu yana Afgan kardeşlerimizin huzur ve güvenliği için Başkent Kabil’de görev yapıyor. Mehmetçik, görev yaptığı süre boyunca Afgan kardeşlerimizin, özellikle de çocukların gönlünü kazanmaya, zor zamanlarında yanlarında olmaya çalıştı.'' denildi.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Milli Savunma Bakanlığı, Milli Savunma Bakanı, Hulusi Akar, Afganistan, Türkiye, Türk Askeri, yirmi yıl, bulunma nedeni, Kahraman, Mehmetçik, Türk Ordusu
Yorumlar
Haber Yazılımı