MHP'li Sözlü Eşek Adası Öngörüsünde Haklı Çıktı
Haber Detayı
01 Temmuz 2020 - Çarşamba 10:40 Bu haber 5437 kez okundu
 
MHP'li Sözlü Eşek Adası Öngörüsünde Haklı Çıktı
MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakellaropulu hakkındaki öngörüsünde haklı çıktı.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Sözlü Eşek Adası Öngörüsünde Haklı Çıktı

Seçildikten sonra ilk ziyaretini Eşek Adası'na yapacağını açıklayan Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu'nun esas niyetini anlayıp, ikametgahını Eşek Adası'na alması gerektiğini söyleyerek Ti'ye alan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, öngörüsünde bir kez daha haklı çıktı. Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, Eşek Adası'na yaptığı ziyarette Türkiye'yi tahrik edici açıklamalar yaparak, Eşek Adası'nın Fahri Vatandaşı oldu. Ziyarete tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ise Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu'nun haddini aştığını ve tarih cahili olduğunu söyledi.

 

MHP'Lİ HÜSEYİN SÖZLÜ ÖNGÖRÜSÜNDE BİR KEZ DAHA HAKLI ÇIKTI

 

MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, seçildikten sonra ilk ziyaretini Eşek Adası'na yapacak olan Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu'yu Ti'ye alarak, ''İkametini oraya alsa tam olur.'' diyerek tepki göstermişti. Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakellaropulu, ikametgahını Aydın İlimizin sınırları içerisinde olan Eşek Adası'na ikametgahını almadı ama kendisini ''Eşek Adası Fahri Vatandaşı'' ilan ederek, Türkiye'yi tahrik etti.

 

YUNANİSTAN CUMHURBAŞKANI EŞEK ADASI'NIN FAHRİ VATANDAŞI OLDU

 

Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakellaropulu, Eşek Adası’nda bulunan anı defterine yazdığı metinde Türkiye'yi tahrik ederek, ''Adanın fahri vatandaşı olma onuruna eriştiğim için teşekkür ederim. Tarihin derinliklerindeki bu ada, Yunanistan’ın ayrılmaz bir parçasıdır. Burada olmak benim görevim. Buraya sahip çıkacağız.  Yunanistan, egemenlik haklarından vazgeçmeye veya ulusal topraklar üzerindeki anlaşmazlıkları kabul etmeye hazır değildir. Güneydoğu Avrupa ve Doğu Akdeniz'de barış, güvenlik ve istikrarın sağlanması, ulusal stratejimizin temel direğidir.'' dedi.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN YUNANİSTAN CUMHURBAŞKANI'NA TEPKİ

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Yunanistan kadın Cumhurbaşkanı Ekaterini Sakellaropulu Aydın’a bağlı Eşek Adasını ziyareti sırasında, adanın Yunanistan’ın ayrılmaz parçası olduğunu söyledi. Madam, haddini aşmakla, tahrik etmekle kalmadı, aynı zamanda bir Tarih cahili olduğunu da gösterdi.'' dedi.

 

yunanistan-esek-adasi.jpg

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Yunanistan Cumhurbaşkanı, Eşek Adası, MHP Haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı