MHP'li Bülbül: Çiftçi Borçları İki Ay Daha Ertelenmeli
Haber Detayı
01 Temmuz 2020 - Çarşamba 08:59 Bu haber 2894 kez okundu
 
MHP'li Bülbül: Çiftçi Borçları İki Ay Daha Ertelenmeli
MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, Çiftçi borçlarının iki ay daha ertelenmesi gerektiğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Bülbül: Çiftçi Borçları İki Ay Daha Ertelenmeli

MHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, mayıs ve haziran aylarında ertelenen Çiftçi borçlarının salgının devam etmesi nedeniyle  temmuz ve ağustos aylarında da ertelenmesi gerektiğini ve Türkiye Vagon Sanayii Anonim Şirketi'nin millî imkânlarla ürettiği elektrikli tren setinin dünya çapında Türkiye'nin yüzünü ağartacağını söyledi.

 

TEMMUZ VE AĞUSTOS AYI İÇİN ÇİFTÇİ BORÇLARI ERTELENMELİ

 

MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, ''Çiftçilerimizin mayıs ve haziran aylarındaki Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifine olan borçları ertelenmişti. Çiftçimize pandemi sürecinde rahat nefes aldıran bu erteleme kararının ardından temmuz, ağustos aylarına ilişkin çiftçi borçların dair bugüne kadar herhangi bir erteleme işlemi gerçekleşmemiştir. Bu pandemi sürecinin de devam ettiği göz önüne alındığında, çiftçimizin de hasat zamanının olduğu ve olacağı değerlendirildiğinde onları oldukça zor durumda bırakabilecek olan bu borçların, yine aynı şekilde ertelenmesinde büyük yarar vardır. bu hususta gerekli tedbirin alınmasını talep etmekteyiz.'' dedi.

 

TÜVASAŞ ATTIĞI ADIMLARLA TÜRKİYE'NİN YÜZÜNÜ AĞARTACAK

 

MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, ''Dün Sakarya'nın ve Türkiye'nin gururu olan Türkiye Vagon Sanayii Anonim Şirketi TÜVASAŞ'ın yerli ve millî imkânlarla üretmiş olduğu, millî elektrikli tren setinin fabrika testlerine başlama törenine katılmış bulunmaktayız. Seri üretimde yüzde 80 yerlilik oranına kavuşacak olan ve 324 yolcu kapasitesine sahip olan millî elektrikli tren seti saatte 160 kilometre hız yapabilmektedir. Bu yolcu taşımacılığına kısa bir süre içerisinde başlaması beklenen tren setinin devamında 225 kilometre hız yapabilecek olan başka bir tren setinin de üretimine başlanmış olmasını büyük bir mutluluk ve heyecanla öğrenmiş bulunmaktayız. 160 milyar avroluk bir piyasa olarak, pazar olarak ifade edilen bu sektörde TÜVASAŞ'ın attığı bu adımlar dünya çapında Türkiye'nin yüzünü ağartacaktır. Bu vesileyle millî tren setinin üretim kararını veren devletimize teşekkür ederken, çabaları ve emekleriyle bu gurur tablosunu bize hediye eden işçisinden Genel Müdürüne kadar TÜVASAŞ ailesini buradan bir defa daha tebrik ediyorum.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, Çiftçi borçları ertelemesi, iki ay daha ertelensin, Milli elektrikli tren, MHP Haberleri, Banka borçları, Tarım kredi borçları
Yorumlar
Haber Yazılımı