MHP'li Özyavuz Ücretli Öğretmenlere Kadro İstedi
Haber Detayı
24 Aralık 2020 - Perşembe 15:33 Bu haber 2433 kez okundu
 
MHP'li Özyavuz Ücretli Öğretmenlere Kadro İstedi
MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, Kadrolu Öğretmenler ile aynı işi yapan Ücretli Öğretmenlerin sorunlarını TBMM'de gündeme getirdi.
MHP Haberi
MHP'li Özyavuz Ücretli Öğretmenlere Kadro İstedi

MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Ücretli öğretmenlerin kadrolu bir öğretmenlerle aynı işi yapmasına rağmen kadrolu öğretmenlerin faydalandığı haklardan faydalanamadığını belirterek,  Ücretli öğretmenlerin özlük hakları ve ücretlerinin yeniden düzenlenmesini ve atamalar için mülakata çağırılmasını istedi. 

 

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER İLE KADROLU ÖĞRETMENLER AYNI İŞİ YAPMAKTADIR

 

MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ''Türk Millî Eğitim sisteminde, ağırlıklı olarak, öğretmenler kadrolu, sözleşmeli ve ücretli olarak çalışmaktadırlar. Ücretli öğretmenler birçok haktan faydalanamamaktadır; oysa yaptıkları iş, kadrolu bir öğretmenle aynı. Ücretli öğretmenler yarım gün sigorta ve yaklaşık 1.500 TL maaşla çalışan eğitim emektarlarıdır. Üç yıl önce düzenlenen bir yasa teklifiyle beş yıl ve üzeri öğretmenlik yapan ücretli öğretmenler için bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin kadro verildi ancak tamamı kullanılmadı. Beş yıl ve üzeri çalışan ücretli öğretmenler, en azından atamalar için mülakata davet edilebilir, özlük hakları ve ücretleri yeniden düzenlenebilir.'' dedi.

 

Resim

 


   

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Şanlıurfa Milletvekili, İbrahim Özyavuz, ücretli öğretmenlere, kadro istedi, kadrolu öğretmenler, aynı işi yapıyorlar, Milli eğitim, MEB
Yorumlar
Haber Yazılımı