MHP'li Kılavuz'dan Öğrenci Yurtlarına Yönelik Önerge
Haber Detayı
23 Aralık 2020 - Çarşamba 19:43 Bu haber 3271 kez okundu
 
MHP'li Kılavuz'dan Öğrenci Yurtlarına Yönelik Önerge
MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Bakanlığa bağlı yükseköğrenim öğrenci yurtlarına yönelik TBMM'ye soru önergesi verdi.
MHP Haberi
MHP'li Kılavuz'dan Öğrenci Yurtlarına Yönelik Önerge

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Bakanlığa bağlı yükseköğrenim öğrenci yurtlarının ihtiyacı karşılaması yönünde çalışma yapılması ve yurt imkanlarının geliştirilmesine yönelik Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi sundu.  

 

BAKAN KASAPOĞLU'NDAN CEVAPLANDIRMASI İSTENİLEN SORULAR

 

1-) Mersin’de bulunan bakanlığa bağlı yükseköğretim kurumu öğrenci yurtları ihtiyacı karşılamakta mıdır?

 

2-) Bakanlığa bağlı yükseköğretim kurumlarında kalmayan öğrencilerin barınma sorunlarına karşılık ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?

 

3-) Türkiye genelinde bakanlığa bağlı yükseköğretim yurtları barınma ihtiyacı olan öğrencilerin yüzde kaçının ihtiyacını karşılamaktadır?

 

4-) Devletimizin yurt imkanlarından yetersiz kapasite sebebiyle faydalanamayan öğrencilerimizin terör örgütleri ve devlete zararlı yapıların yurtlarında veya evlerinde kalmalarının önüne geçmek için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?

 

5-) Bakanlığa bağlı yükseköğretim öğrenci yurtlarının imkanlarının geliştirilmesine yönelik ne gibi çalışmalar planlanmaktadır?

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Mersin Milletvekili, Olcay Kılavuz, Bakanlığa bağlı, yükseköğrenim, öğrenci yurtları, YÖK, öğrenci barınma, barınma ihtiyacı, MHP, TBMM önerge
Yorumlar
Haber Yazılımı