MHP'li Yıldız'dan Darbeci Hafter'e Yargılama Talebi
Haber Detayı
02 Ağustos 2020 - Pazar 09:48 Bu haber 3913 kez okundu
 
MHP'li Yıldız'dan Darbeci Hafter'e Yargılama Talebi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Köroğlu Türklerine yönelik etnik temizlik yapan darbeci Hafter'in yargılanmasını istedi.
MHP Haberi
MHP'li Yıldız'dan Darbeci Hafter'e Yargılama Talebi

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, darbeci Hafter'in Libya'da Köroğlu Türklerine yönelik etnik temizlik yaptığını belirterek, çocuklara, kadınlara, sivillere karşı sistematik ve yaygın bir şekilde işlenen cinayetler işleyen darbeci Hafter'in Uluslararası Mahkeme'de yargılanmasını talep etti.

 

DARBECİ HAFTER LİBYA'DA KÖROĞLU TÜRKLERİNE YÖNELİK ETNİK TEMİZLİK YAPTI

 

Darbeci katil Halife Hafter’in ''Kaniyet Birliklerinin''  harekât ve ikmal merkezi olarak kullandığı Tarhuna başta olmak üzere Trablus ve çevresinde yapılan vahşetler, toplu mezarlar, katliamlar bir bir açığa çıkarılıyor. Savaş ve insanlığa karşı işlenen suçların araştırmalarında; çocuklara, kadınlara, sivillere karşı sistematik ve yaygın bir şekilde işlenen cinayetler, işkenceler, tecavüzler gencecik Harbiyeli öğrencilerin öldürülmesi, okullara, hastanelere saldırılması, Köroğlu Türkleri’nin etnik temizliğe tabi tutulması  gibi binlerce vaka çok sayıda raporda delilleriyle gözler önüne seriliyor.

 

LİBYA'DAKİ VAHŞET GÖRÜLDÜĞÜ HALDE HAREKETE GEÇİLMİYOR

 

UCM (Uluslararası Ceza Mahkemesi ) Başsavcısı  F.Bensouda, olanları dehşet verici olarak niteliyor, ancak bir türlü harekete geçmiyor, yetkisini kullanmıyor. Katillerin başını bir tarafa bırakıp piyonlarla uğraşıyor. Libya’nın bugünkü duruma gelmesinde pay sahibi olan Fransa, Libya’daki çıkarları ve işlediği suçları unutturma gayretiyle Türkiye’nin tehlikeli bir oyunun içinde olduğunu iddia ediyor. İçimizdeki hainlerin, işbirlikçilerin de aynı zehirli ve iğrenç dili kullandığı görülüyor. Katliamın suç ortakları, katil general eskisine her türlü Silahı ve mühimmatı  sağlayanların Fransa, Mısır, BAE, Suudi Arabistan ve Rusya olduğunu, vahşete göz yumanların ise ABD ve AB ülkeleri olduğunu vicdanı olan herkes görüyor.

 

DARBECİ HAFTER HAKKINDA ULUSLARARASI TUTUKLAMA KARARI ÇIKARILMALIDIR

 

Lahey’deki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) 17 Temmuz 1998 tarihinde imzalanan Roma Tüzüğü gereği, güya ''uluslararası toplumu bir bütün olarak yakından ilgilendiren suçların cezasız kalmaması için etkin bir soruşturma yapılması güvence altına alınmıştı.'' Şimdiki ve gelecek nesillerin iyiliği için taraf devletlerden biri savcılığa müracaat ederek insanlığa karşı işlemiş olduğu suçlar sebebiyle darbeci Hafter hakkında niçin soruşturma talep etmiyor? Savcının talebiyle, Mahkeme Ön Yargılama Dairesince, suçun ağırlığı ve sanığın şahsi durumuna istinaden, gayrı meşru silahlı güçlerin lideri darbeci katil Halife Hafter hakkında uluslararası tutuklama kararı çıkarılması adaletin, insanlığın, vicdanın, ahlakın gereği değil midir? Yoksa Uluslararası Ceza Mahkemesi ne iş yapar? 
 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Feti Yıldız, Köroğlu Türkleri, darbeci hafter, masum siviller, çocuklar, uluslararası yargılama, yargılama talebi, MHP, Libya
Yorumlar
Haber Yazılımı