Rus General: Türkiye Turan Ordusu Kuruyor
Haber Detayı
24 Aralık 2020 - Perşembe 13:09 Bu haber 5927 kez okundu
 
Rus General: Türkiye Turan Ordusu Kuruyor
Türkiye'nin hamleleri, Ruslar tarafından Türkiye'nin Turan Ordusu kurmaya başladığı şeklinde algılandı.
GÜNDEM Haberi
Rus General: Türkiye Turan Ordusu Kuruyor

Rusya’da katıldığı Youtube kanalına Türkiye'nin sön dönemlerde yaptığı askeri ve stratejik hamleleri konusunda değerlendirmelerde bulunan emekli Rus Korgeneral Leonid İvaşov, Türkiye'nin bölgesinde güçlü hamleler yaptığını belirterek, Türkiye'nin Türk Devletlerinin desteklediği Turan Ordusu kurma çalışmaları sürerken Rusya'nın sadece seyrettiğini söyledi.

 

TÜRKİYE'NİN HAMLELERİ ŞANGHAY İŞBİRLİĞİ'NİN KURUCU BABASINI RAHATSIZ ETTİ

 

Çin, Rusya, Kazakistan, Kırgızistan ve Tacikistan'ın katılımıyla Şanghay Beşlisi olarak anılan ve sonrasında Hindistan, Özbekistan ve Pakistan'ın katılımıyla büyüyen Şanghay İşbirliği Örgütü’nün kurulmasına öncü olan emekli Rus Korgeneral Leonid İvaşov, söz konusu teşkilatın; bölge dışından Orta Asya'ya müdahalede bulunacak ülkelerin önüne geçmek için kurulmasını öngörmüştü. İvaşov, Şanghay İşbirliği Örgütü'ne Türkiye'nin de katılması gerektiğini savunuyordu. Ancak, Türkiye'nin son dönemlerdeki askeri ve stratejik hamlelerinden tedirgin olan İvaşov, Türkiye'nin Türk Devletlerinin desteklediği Turan Ordusu'nu kurmaya çalıştığını iddia ederek kendince Türkiye'yi Rusya'ya hedef gösterdi.

 

RUSLARIN TURAN ORDUSU KORKUSU

 

Türk düşmanlığıyla bilinen Rusya Liberal Demokrat Partisi'nin Kurucu Lideri Vladimir Jirinovski, bir süre önce katıldığı bir proğramda, Ortadoğu'nun küresel gücü haline gelen Türkiye'nin Türk Cumhuriyetleri ile birlikte Turan Birliği'ni kuracağını ve Avrupa'nın korktuğu gibi Rusya'nın da bundan çekinmesi gerektiğini söylemişti. Yahudi asıllı Rus Lider Vladimir Jirinovski'den sonra Şanghay İşbirliği Örgütü'nün kurulmasına öncü olan emekli Rus Korgeneral Leonid İvaşov'un, Türkiye'nin Turan Ordusu kuracağı yönündeki iddiaları, bölgedeki Türk düşmanlarını rahatsız ederken, Kızılelma Hedefine doğru koşar adım ilerleyen Türk Dünyasını heyecanlandırdı.

 

EMEKLİ RUS KORGENERAL LEONİD İVAŞOV TURAN ORDUSU HAKKINDA NE DEDİ?

 

Rusya’da katıldığı Youtube kanalına Türkiye'nin sön dönemlerde yaptığı askeri ve stratejik hamleleri konusunda değerlendirmelerde bulunan emekli Rus Korgeneral Leonid İvaşov, yaptığı açıklamada, ''Türkiye, Karabağ'da neyi amaçladı? Türkiye, Azerbaycan’ı Türkiye ile bağlamak ve daha sonra Orta Asya’ya çıkış için Laçin Koridoru'nu önemsiyordu. Bu koridor, Türkiye’nin Güney Kafkasya'daki varlığı ve jeopolitik stratejisi için önemlidir. Türkiye Dışişleri Bakanı Astana Zirvesi kapsamında Kazakistan'a yaptığı ziyarette, Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü alanında, Büyük Turan’ın Birleşik Ordusunun kurulması gerektiğini söylüyor. Kazakistanlı Dışişleri Bakanı da bunu reddetmiyor. Birkaç gün sonra Özbekistan’la askeri stratejik anlaşma imzalıyorlar. Bizim sorumluluk alanımızda bunlar olurken Rusya susuyor. Türkiye açık bir şekilde Büyük Turan projesine doğru ilerliyor. Ve Rusya zamanla bağımlı hale gelecek.'' dedi.

 

BU İŞ KARABAĞ İLE KALMAYIP KIRIM'A DA SIÇRAYACAK

 

Türkiye'nin Kırım bölgesi ile ilgilenmesinden de rahatsız olan emekli Rus Korgeneral Leonid İvaşov, ''Türkiye, Resmi Türk evraklarında eski Osmanlı toprağı olarak geçen Kırım’da da kendi oyununu oynuyor. Devlet düzeyinde de Ukrayna ile çalışıyorlar. Türkiye, Ukrayna'ya İHA verecek. Yani bu işin Karabağ’la bitmeyeceğini görüyoruz. İleride Türkiye ile Rusya karşı karşıya gelir, gelmek zorunda kalacaktır.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Türkiye Turan Ordusu, Karabağ, Kırım, Ortadoğu, Rusların tedirginliği, Türk Devletleri, Türk cumhuriyeti, Turan Ordusu, Kızılelma Hedefi, Türk Dünyası, Ruslar
Yorumlar
Haber Yazılımı