MHP'li Aycan: Kurallara Uymazsanız Coronavirüs Bitmez
Haber Detayı
09 Nisan 2020 - Perşembe 08:35 Bu haber 1744 kez okundu
 
MHP'li Aycan: Kurallara Uymazsanız Coronavirüs Bitmez
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, coronavirüs tedbirlerine uyulmadığı sürece salgının bitmeyeceğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Aycan: Kurallara Uymazsanız Coronavirüs Bitmez

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, coronavirüsün tüm ülkelerde görülmeye başladığını belirterek, coronavirüse karşı alınan tedbirlere uyan ülkelerde vaka sayısı azalırken uymayan ülkelerde vaka sayısının arttığını ve tedbirlere uyulmadığı taktirde ülkemizde de vaka artışının devam edeceğini söyledi.

 

CORONAVİRÜSE KARŞI KURALLARA UYAN ÜLKELERDE VAKA SAYISI AZALIYOR

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Coronavirüsün kontrol altına alınmasının başarıldığı ülkelerde daha çok disiplin uygulandığını görüyoruz. Kurallara uymayan ülkelerde ise ciddi şekilde vaka ve ölüm artışını görüyoruz. Türkiye'de ilk vakanın görülmeye başlandığı 11 Mart'tan bugüne vakalar giderek arttı. Son üç günde yapılan testlerde vaka sayısının çıkma oranı yüzde 15 ancak dün açıklanan verilerde bu oran yüzde 20 olarak gerçekleşti. Bütün uyarılara ve tedbirlere rağmen vaka sayısı artmaya devam ediyor.'' dedi.

 

TÜRKİYE'DE CORONAVİRÜS TEDBİRLERİNE TAM UYULMADIĞINDAN VAKA SAYISI ARTIYOR

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Bilim Kurulu'nun tavsiyelerine, devletin tedbir kurallarına mutlaka uyulması gerekir. Türkiye'de alınan kararlara ne kadar uyulduğunu sorgulamamız lazım. Yeteri kadar, tam manasıyla bu kurallara uyulmadığını görüyoruz.  Kurallara uyulmasıyla vaka sayısı azalacak ve o zaman başarılı olunacaktır.  Yapılan hesaplamalara göre eğer sokağa çıkma yasağına yüzde 75 uyarsak vaka oluşma hızını yüzde 90 azaltmış oluruz." dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'li, Aycan:, Kurallara, Uymazsanız, Coronavirüs, Bitmez,
Yorumlar
Haber Yazılımı