Ak Parti ve MHP'den Sağlıkta Şiddete Ceza Teklifi
Haber Detayı
08 Nisan 2020 - Çarşamba 22:11 Bu haber 3795 kez okundu
 
Ak Parti ve MHP'den Sağlıkta Şiddete Ceza Teklifi
Ak Parti ve MHP Grup Başkanvekilleri, sağlıkta şiddet konusunda kanun teklifini TBMM'ye sunduklarını söyledi.
SİYASET Haberi
Ak Parti ve MHP'den Sağlıkta Şiddete Ceza Teklifi

MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay ve AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, sağlıkta şiddet konusunda Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören üç maddelik kanun tekliflerini TBMM'ye sunduklarını söyledi.

 

MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ERKAN AKÇAY'IN AÇIKLAMASI

 

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ''Malumunuz olduğu üzere, bir infaz düzenlemesini görüşüyoruz ve bilhassa bu coronavirüs hadisesinin dünya gündemine de gelmesiyle birlikte, daha önce de hemen hemen bütün partilerimizin de gündeminde olduğu sağlık çalışanlarına şiddete yönelik düzenlemeler hususu da yine Türkiye Büyük Millet Meclisinin gündemindedir. Diğer parti gruplarında olduğu gibi Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili arkadaşlarımızın da sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi ve bunlara ilişkin verilecek cezaların da artırılmasına yönelik kanun tekliflerimiz var idi.'' dedi.

 

AK PARTİ VE MHP SAĞLIKTA ŞİDDET KONUSUNDA KANUN TEKLİFİNİ TBMM'YE VERDİ

 

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ''Bugün itibariyle, Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören üç maddelik kanun teklifimizi, Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisinin ortak imzasıyla, Türkiye Büyük Millet Meclisine vermiş bulunmaktayız. Eğer, diğer bütün parti grupları olarak da bu konuda bir anlaşma ve uzlaşmayı temin etmemiz hâlinde bu infaz paketine bu maddeyi eklemenin en seri ve kısa yol olacağını düşünüyorum.'' dedi.

 

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ BÜLENT TURAN'IN AÇIKLAMASI

 

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, düzenlediği basın toplantısında, ''AK Parti'nin, MHP ile beraber verdiği, kamuoyunun sağlıkta şiddetin engellenmesi diye bildiği yasa teklifini Meclis Başkanlığına ilettik. Teklif, yalnızca kamuda çalışan sağlık çalışanlarını değil özel sağlık çalışanlarını da ilgilendirmektedir. Sağlıkla ilgili çalışma içinde olan hangi personelimiz varsa bunların tümünü kapsayan bir teklif. Tüm sağlıkçı arkadaşlarımızla bunu çalıştık. Bugün MHP ile imza altına alıp, az önce komisyona havalesi için Meclis başkanlığımıza vermiş olduk." dedi.

 

SAĞLIKTA ŞİDDETİN ENGELLENMESİ TEKLİFİNDE NELER VAR?

 

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ''Teklife göre üç önemli ana başlığımız var: İlki, teklifte yine kamu-özel ayrımı yapmaksızın tüm sağlık çalışanlarımızın, tehdit, hakaret, yaralama, görevi erteleme suçları söz konusu olduğunda cezalar yüzde 50 oranında artırılıyor. Bu suçlar, asla erteleme ve hükmün açıklanmasının ertelenmesi gibi infaza ilişkin hususlara konu olmayacak. Mağdur personele, faile hizmetten eğer başka bir kişi varsa kaçınma hakkı verecek. Örneğin hasta iddiasındaki kişi, ilk yardıma geldiğinde birden fazla doktor varsa ve doktorun biriyle bir polemiği, kavgası, nizası, mahkemesi varsa, bu doktorumuza bir başka doktor olması kaydıyla çekilme hakkı tanınacak." dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ak, Parti, ve, MHP'den, Sağlıkta, Şiddete, Ceza, Teklifi,
Yorumlar
Haber Yazılımı