MHP ve HDP Milletvekilleri TBMM'de Birbirine Girdi
Haber Detayı
08 Nisan 2020 - Çarşamba 19:23 Bu haber 2045 kez okundu
 
MHP ve HDP Milletvekilleri TBMM'de Birbirine Girdi
MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un TBMM'de yaptığı konuşmadan sonra MHP ve HDP Milletvekilleri birbirine girdi.
MHP Haberi
MHP ve HDP Milletvekilleri TBMM'de Birbirine Girdi

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, TBMM Genel Kurulu’nda infaz düzenlemesine ilişkin görüşmeler devam ederken söz alarak, Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde terör örgütünün beş kürt kökenli vatandaşı öldürmesini gündeme getirip Meclisin PKK'lı hainler için af çıkarmayacağını söylemesi üzerine, MHP ve HDP Milletvekilleri birbirine girdi.

 

BU MECLİS BÖYLE BİR AFFI ASLA GERÇEKLEŞTİRMEYECEKTİR

 

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, ''Bugün Diyarbakır'da 5 Kürt vatandaşı kancıkça bir pusuda, şerefsiz katiller tarafından hayatlarını kaybetmişlerdir. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. İnfaz yasasının görüşüldüğü bugünlerde Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili olarak, bir Türk milliyetçisi olarak bütün Türkiye'ye duyuruyorum ki hiç kimse PKK'lı hainlerin, katillerin affını bu Meclisten beklemesin, bu Meclis böyle bir affı asla gerçekleştirmeyecektir.'' dedi.

 

MHP VE HDP MİLLETVEKİLLERİ BİRBİRLERİNİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

 

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un bu sözleri söylemesine tepki gösteren HDP Milletvekilleri ile MHP Milletvekilleri arasında tartışma çıktı. Birbirlerinin üzerine yürüyen Milletvekillerinin, ağır sözler söyleyerek tartıştığı görüldü. MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un yanısıra tartışmaya katılan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Milletvekilleri arkadaşları tarafından sakinleştirildi. TBMM Başkanvekili Levent Gök, ''Mecliste temiz dil kullanılmasını isteyerek, oturuma ara verdi.

 

ENGİNYURT KONUYLA İLGİLİ SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA YAPTI

 

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, TBMM Genel Kurulu'ndaki konuşmasının videosunu sosyal medyadan paylaşarak, ''Türk Milliyetçileri olarak, hdp vekillerinin saldırılarına karşı cevabımızı en ağır şekilde verdik.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, ve, HDP, Milletvekilleri, TBMM'de, Birbirine, Girdi,
Yorumlar
Haber Yazılımı