MHP'den Sağlıkçılara Ek Ödeme Sürekli Hale Gelsin Teklifi
Haber Detayı
08 Nisan 2020 - Çarşamba 20:32 Bu haber 1984 kez okundu
 
MHP'den Sağlıkçılara Ek Ödeme Sürekli Hale Gelsin Teklifi
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, sağlıkta şiddete ceza ve sağlıkçılara ek ödeme konusunda açıklama yaptı.
MHP Haberi
MHP'den Sağlıkçılara Ek Ödeme Sürekli Hale Gelsin Teklifi

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Coronavirüs salgınına karşı mücadele eden Sağlık personelinin özveriyle çalışmasına devam ettiğini belirterek, sağlık personeline yapılan şiddete ceza verilmesiyle ilgili kanun teklifi vediklerini ve sağlık çalışanlarına tavandan yapılmaya başlayan ek ödemelerin tüm personeli kapsayacak şekilde sürekli hale gelmesi gerektiğini söyledi.

 

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YAPILAN ŞİDDETİN CEZASI ARTACAK

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Coronavirüs salgınına karşı mücadele eden Sağlık personeli özveriyle çalışmasını sürdürmektedir. MHP olarak sağlık personelinin daima yanındayız. Bu dönemde özellikle onların sorunlarını da gündeme taşıyarak takipçisi olmaya çalışıyoruz. Sağlık personelimizin daha başarılı ve daha iyi çalışması için elimizden gelen desteği de vermemiz lazım. Sağlık çalışanlarına malzeme desteğinin yanında moral desteğinin de verilmesi gerekir. Onlara yönelik şiddetin azaltılması için kanun teklifi hazırladık. Bunun kanunlaşmasını istiyoruz. Hazırladığımız kanun teklifinde, sağlık personeline şiddet uygulayanlar hapis cezası alacaktır.'' dedi.

 

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TAVANDAN ÖDEME YAPILMASI SÜREKLİ HALE GELMELİ

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Sağlıktaki ek ödemelerin tavandan yapılacağı açıklandı. Bunun, tüm sağlık personelini kapsayacak bir şekilde ve daimi hale gelmesini istiyoruz. Özellikle isteğimiz, sağlık personeline döner sermayeden yapılan ek ödemelerin bu dönemde tavandan olması ama sonrasında da ödemeye devam edilmesi, bu ödemelerin emekliliğe yansıyacak şekilde düzenlenmesidir. Bu konuları düzenleyen kanun tekliflerimiz bulunuyor. Ayrıca, yoğun bakımda çalışma sürelerinin kısaltılması gerekir. Mevcut sağlık personelinin verimli ve optimal şekilde kullanılması gerekir.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'den, Sağlıkçılara, Ek, Ödeme, Sürekli, Hale, Gelsin, Teklifi,
Yorumlar
Haber Yazılımı