Atıl Olan Hazine Arazileri Çiftçilerin Kullanımına Açılıyor
Haber Detayı
10 Nisan 2020 - Cuma 19:11 Bu haber 5182 kez okundu
 
Atıl Olan Hazine Arazileri Çiftçilerin Kullanımına Açılıyor
Tarım ve Orman Bakanlığı, tarıma elverişli hazine arazilerinin üretime kazandırılması için harekete geçti.
EKONOMİ Haberi
Atıl Olan Hazine Arazileri Çiftçilerin Kullanımına Açılıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte ortak çalışma yaparak, tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin sağlanması, gıda arz güvenliğinin korunması ve çiftçilere destek olunması amacıyla, tarıma elverişli hazine arazilerinin üretime kazandırılması için harekete geçti.

 

İLK ETAPTA 9 MİLYON 700 BİN METREKARE ALANDA EKİM YAPILACAK

 

Proje kapsamında Hazineye ait kullanılmayan tarım arazileri, örnek ekilişler için çiftçilerin kullanımına açılıyor. Tarım arazilerinden en etkin bir şekilde çiftçilerin yararlanması sağlanacak. Pilot uygulama olarak başlatılan bu çalışmada, ilk etapta 9 milyon 700 bin metrekare alanda ekim yapılacak. Hububat, baklagiller, yağlı tohumlar ve yem bitkileri gibi stratejik ürünlerimizin ekilmesi sağlanacak. Çiftçiler, bu arazileri bedelsiz olarak örnek yaz ekilişler için kullanacak.

 

KADIN VE GENÇLERE ÖNCELİK TANINACAK

 

 Hazineye ait kullanılmayan tarım arazisinin olduğu köylerde ikamet eden çiftçilere, yapılacak olan puanlama sistemiyle öncelik verilecek. Ayrıca, proje uygulamasında, kadınlara ve gençlere pozitif ayrımcılık yapılarak öncelik verilecek. Tüm bu çalışmalarda tarımsal hasılanın artırılması hedeflendiğinden mevcut ekilen alanlardan ziyade kullanılmayan tarım arazilerinin üretime kazandırılması amaçlanıyor. Ekilmedik bir karış tarım toprağı kalmayıncaya kadar, çalışmaların devam edileceği bildirildi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Atıl, Olan, Hazine, Arazileri, Çiftçilerin, Kullanımına, Açılıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı