Yeni Coronavirüs Tedbirleri: Sokağa Çıkma Yasağı
Haber Detayı
30 Kasım 2020 - Pazartesi 20:38 Bu haber 6403 kez okundu
 
Yeni Coronavirüs Tedbirleri: Sokağa Çıkma Yasağı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni alınan Coronavirüs tedbirlerini açıkladı.
GÜNDEM Haberi
Yeni Coronavirüs Tedbirleri: Sokağa Çıkma Yasağı

Coronavirüs salgınının Türkiye genelindeki artış hızını yavaşlatmak için yeni tedbirlerin görüşüldüğü Kabine Toplantısından sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta sonu ve hafta içi uygulanacak sokağa çıkma yasağı saatlerini ve diğer tedbirleri açıkladı.

 

YENİ ALINAN CORONAVİRÜS TEDBİRLERİ 

 

1-) Hafta içi her gün gece saat 21.00 ile sabah 05.00 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. Hafta sonları ise Cuma akşamı 21.00'den Pazartesi sabahı saat 05.00'e kadar sokağa çıkma sınırlaması kesintisiz devam edecek. Yani, Cumartesi ve Pazar günleri vatandaşlar evlerinde olacak.

 

2-) Üretim, tedarik, lojistik, sağlık, tarım, orman gibi genelgede yer alacak sektörler bu kapsamın dışında tutulacak. Market, bakkal, kasap, manav gibi işletmeler eve paket hizmeti veren yerler belirlenecek saatler çerçevesinde hafta sonu kısıtlamasının dışındadır. Restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecek.

 

3-) 65 yaş üstü ve 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacak. Umumi Hıfzıssıhha Kurulları illerdeki taşıma hizmetlerinde salgının yayılmasına yol açan aksaklıkları gidermek için gereken tedbirleri alacak. Ana sınıfı ve benzeri eğitim kurumların faaliyetlerine ara verilecek.

 

4-) Coronavirüs salgını tehdidi geçinceye kadar evlere misafir kabul edilmemesi önerildi. Evlerde gün, mevlit, taziye, yılbaşı gibi etkinlikler yapılamayacak. Cenaze namazları yakınları dahil 30 kişiyle kılınacak, nikahlar bu sayıyı geçirmeyecek. Hamam, sauna, spor salonları faaliyetlerine ara verilecek. Her alışveriş merkezi, semt pazarı için hıfzıssıhha kurulu sayıyı tek tek belirleyecek. Alışveriş merkezlerine girişlerde HES kodlamasına geçilecek. Kalabalık caddeler ve meydanlara girecek kişi sayısı sınırlanabilecek.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Coronavirüs tedbirleri, sokağa çıkma yasağı, covid 19 tedbirleri, salgına karşı
Yorumlar
Haber Yazılımı