Türkiye'nin Gücünü Kabullenen Ülke: Türkiye ile Savaşamayız
Haber Detayı
03 Haziran 2020 - Çarşamba 16:01 Bu haber 8762 kez okundu
 
Türkiye'nin Gücünü Kabullenen Ülke: Türkiye ile Savaşamayız
Savunma Sanayi olarak gelişen ve bölgesinde Küresel Güç olma yolunda ilerleyen Türkiye, kendisine husumet besleyen ülkeleri ürkütmeye devam ediyor.
TÜRK DÜNYASI Haberi
Türkiye'nin Gücünü Kabullenen Ülke: Türkiye ile Savaşamayız

Türkiye ile Yunanistan arasında yıllardan beri devam eden Ege Denizi'ndeki adalar, Kıbrıs, İstanbul'un Fethi ve Ayasofya konularındaki gerilimlere Doğu Akdeniz meselesi de eklenince iki ülke arasındaki restleşmeler artarken, Yunanistan eski Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis'den iki ülke arasında yaşanan gerilimle ilgili ''Türkiye ile bu şartlarda savaşamayız'' açıklaması geldi. 

 

DAHA ÖNCE GÜNEY KIBRIS'DAN SAVAŞAMAYACAKLARI KONUSUNDA AÇIKLAMA YAPILMIŞTI

 

Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Dimitris Hristofyas, daha önce Doğu Akdeniz'deki gerilimle ilgili yaptığı açıklamada, ''Yunanistan’la birlikte hareket ediyoruz. Bölgede yeterince kriz var. Türkiye umarız istemediğimiz gerilim noktasına getirmez. Türkiye’nin ne kadar güçlü bir ülke olduğu ortada. Türkiye ile savaşamayız, problemleri barışçıl yollarla çözmeye çalışıyoruz.'' demişti. 

 

EN BÜYÜK ASKERİ MAKİNELERDEN BİRİ OLAN TÜRKİYE İLE SAVAŞAMAYIZ

 

Türkiye'nin son yıllarda kendi teknolojisiyle Yerli ve Milli imkanlarla ürettiği İHA ve SİHA'lar başta olmak üzere bir çok silaha sahip olması, Suriye'deki başarılı Harekatları yapması ve Libya'da başarılar elde etmesi üzerine, Türkiye ile Ege ve Doğu Akdeniz'de yaşanan son gerilimleri değerlendiren Yunanistan eski Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, ''Ege'de yaşanan gerilimlerle ilgili dikkatli olunması gerekir. Türkiye'nin 85 milyonluk bir devlet ve NATO'nun en büyük askeri makinelerinden biri olduğunu unutmayalım. Bu onlarla korktuğumuz anlamına gelmemeli ama şu şartlarda Türkiye ile savaşamayız." dedi

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Yunanistan, Türkiye ile savaşamayız, Türkiye ve Yunanistan, Türk Dünyası, Türkiye gücü, Askeri güç, Küresel güç, bölgesel güç
Yorumlar
Haber Yazılımı