Türkiye ve Azerbaycan Arasında Önemli Anlaşma
Haber Detayı
03 Haziran 2020 - Çarşamba 11:19 Bu haber 2889 kez okundu
 
Türkiye ve Azerbaycan Arasında Önemli Anlaşma
İki kardeş ülke vatandaşlarının yıllardır özlem duyarak beklediği vize uygulamasının kaldırılması, Türkiye ile Azerbaycan arasında imzalanan Anlaşma ile karara bağlandı.
TÜRK DÜNYASI Haberi
Türkiye ve Azerbaycan Arasında Önemli Anlaşma

Türkiye ile Azerbaycan arasında imzalanan Anlaşma ve Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca, Türkiye ve Azerbaycan arasında karşılıklı olarak vize uygulamasının kaldırıldığı belirtilerek, Anlaşma gereğince her iki Ülkenin pasaport hamili vatandaşları, bir diğer ülkeye 90 gün süreyle seyahatlerinde vize yükümlülüğünden muaf tutulacağı açıklandı.

 

TÜRKİYE VE AZERBAYCAN ARASINDA VİZE MUAFİYETİ ANLAŞMASI

 

3 Haziran 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı Kararnamede ''25 Şubat 2020 tarihinde Bakü'de imzalanan ekli ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti arasında karşılıklı vize muafiyetine dair anlaşma''nın onaylanmasına, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununun 18. maddesi ile 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2. ve 3. maddeleri gereğince karar verilmiştir.'' denildi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: iki kardeş ülke, Türkiye ve Azerbaycan, vize muafiyeti anlaşması, Türk Dünyası, Turan dünyası, Türkler, Azeri Türkleri
Yorumlar
Haber Yazılımı