Adana Bölge İdare Mahkemesi Kuruldu
Haber Detayı
03 Haziran 2020 - Çarşamba 12:06 Bu haber 3028 kez okundu
 
Adana Bölge İdare Mahkemesi Kuruldu
Adana Bölge İdare Mahkemesi'nin kurulmasıyla ilgili Adalet Bakanlığı kararı Resmî Gazete'de yayınlandı.
ADANA HABERLERİ Haberi
Adana Bölge İdare Mahkemesi Kuruldu

Resmî Gazete'de yayınlanan Adana Bölge İdare Mahkemesi’nin kurulmasına ve yargı çevresinin belirlenmesine İlişkin Adalet Bakanlığı kararına göre, Adana Bölge İdare Mahkemesi'nin yargı çevresi Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye İlleri olarak belirlendi.

 

ADANA BÖLGE İDARE MAHKEMESİ'NİN KURULUŞUYLA İLGİLİ KARAR

 

3 Haziran 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Adalet Bakanlığının kararına göre ''2576 sayılı Bölge İdare Mahkemeleri, İdare Mahkemeleri ve Vergi Mahkemelerinin kuruluşu ve görevleri hakkında kanunun 2. maddesinin 1. fıkrası uyarınca bölgenin coğrafi durumu ve iş hacmi gözönünde tutularak Adalet Bakanlığınca Adana İlinde Bölge İdare Mahkemesi kurulmuştur. Buna göre Adana  Bölge İdare Mahkemesinin yargı çevresinin Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye İlleri olarak belirlenmesine karar verilmiştir.'' denildi.

 

AK PARTİ'Lİ JÜLİDE SARIEROĞLU'NDAN HAYIRLI OLSUN MESAJI

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Adana Bölge İdare Mahkemesinin kurulmasıyla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Adana Bölge İdare Mahkemesi’nin Kurulmasına ve Yargı Çevresinin Belirlenmesine İlişkin Karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Adalet Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Yargı çevresi Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye olan Adana Bölge İdare Mahkemesi hayırlı olsun.'' dedi.

 

MHP'Lİ AYŞE SİBEL ERSOY'DAN HAYIRLI OLSUN MESAJI

 

MHP MYK Üyesi ve Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, Adana Bölge İdare Mahkemesinin kurulmasıyla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Bugün yayımlanan Resmî Gazete’yle mevcut bölge idare mahkemelerine 'Adana Bölge İdare Mahkemesi' de eklendi. Mahkeme; Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye illerini kapsayacak şekilde faaliyet gösterecek. Adana'mıza hayırlı olsun.'' dedi.

 

AK PARTİ ADANA İL BAŞKANLIĞI'NDAN HAYIRLI OLSUN MESAJI

 

Ak Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''6 Mart’ta Müjdesini verdiğimiz Adana Bölge İdare Mahkemisi’nin kuruluşuna ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Bölge İdare Mahkemesi hayırlı olsun. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Adalet Bakanımız Sayın Abdulhamit Gül'e, Sayın Ömer Çelik Bakanımıza, Sayın Jülide Sarıeroğlu Bakanımıza ve Sayın Milletvekillerimize Adanamız adına teşekkür ederiz. Adanamız için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.'' dedi.

 

 

MHP ADANA İL BAŞKANLIĞI'NDAN TEŞEKKÜR MESAJI

 

MHP Adana İl Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ''Bölgemizin önemli bir sorununa duyarlılık gösterilmiştir. Yargı çevresinin Adana, Hatay, Mersin ve Osmaniye şeklinde daraltılması, Yargının yükünü azaltacak, ulaşım kolay olacaktır. Teşekkür ediyoruz, hayırlı olsun!'' denildi.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Adana Bölge İdare Mahkemesi, kuruldu, Adana yatırımları, Cumhur İttifakı, Jülide Sarıeroğlu, Ayşe Sibel Ersoy, Bünyamin Avcı, Mehmet Ay
Yorumlar
Haber Yazılımı