Ramazan Kurtoğlu'ndan Gıdada Pahalılık Uyarısı
Haber Detayı
24 Ağustos 2020 - Pazartesi 14:26 Bu haber 11128 kez okundu
 
Ramazan Kurtoğlu'ndan Gıdada Pahalılık Uyarısı
Araştırmacı Yazar Ramazan Kurtoğlu, Tarım ve Gıda üretiminde desteklemeler başlamazsa gıdada pahalılık silsilesi yaşanılacağı uyarısında bulundu.
GÜNDEM Haberi
Ramazan Kurtoğlu'ndan Gıdada Pahalılık Uyarısı

Coronavirüs salgını nedeniyle yeni bir dünya düzeni oluşurken, Küresel güçlerin ekonomik ve sosyal yıkım tezgahladığını belirten Araştırmacı Yazar Ramazan Kurtoğlu, Türkiye'nin bölgesel güç hamlelerini hazmedemeyen Yedi Düvel'in Türkiye'nin üzerine geldiği bir ortamda, Türk Milletinin ekonomik ve sosyal kırılganlık yaşayabileceği ihtimali varken tarım ve gıda politikalarında değişikliğe gidilip desteklemeler başlanmazsa gıdanın her türlüsünde müthiş bir pahalılık silsilesi yaşanılacağını söyledi.

 

EKONOMİK VE SOSYAL KIRILGANLIK CİDDİ BOYUTLARA ULAŞTI

 

Küresel Güçlerin, ekonomik ve sosyal yıkım tezgahladığını belirterek, ''Küresel soygun finans-enerji ve silah endüstrisinden Genetik ve biyoteknolojik postmodern tıp/ilaç -gıda endüstrisine yönelmiş durumda. Hiçbir ülkenin sosyal güvenlik sistemi bunu kaldıramaz. İşsizlik-kıtlık-sosyal patlamalar-iflaslar üzerinden yeni bir dünya kurgulanıyor: Savaş.'' açıklamasıyla sosyal medyadan uyarılarda bulunan Araştırmacı Yazar Ramazan Kurtoğlu, ''Dost acı söyler. İktidar ve muhalefete sesleniyorum. Türk milletinin ekonomik ve sosyal kırılganlığı çok ciddi boyutlara ulaşmış durumda. Ekonomi tencere ötesine sosyal gerginlik ve zincirin halkalarındaki kopuş kabuledilebilir limitleri geçmiş durumda. Dahası yedi düvel üstümüzde.'' dedi.

 

ÖNLEM ALINMAZSA MÜTHİŞ BİR PAHALILIK SİLSİLESİ YAŞAYACAĞIZ

 

Araştırmacı Yazar Ramazan Kurtoğlu, alınması gereken tedbirler konusunda uyarılarda bulup çare önerdiği açıklamasında, ''Ülkemizde acilen tarım destekleme polikasında değişikliğe ihtiyaç vardır. Üreticiyi tam olarak kollamayan uygulamalar tüketiciyi hiç korumaz. Tanzim satış gibi palyatif tedbirler çare değil. Tedbir alınmaz ise gıdanın her türlüsünde müthiş bir pahalılık silsilesi yaşayacağız.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Araştırmacı Yazar, Ramazan Kurtoğlu, Tarım ve Gıda, üretim, pahalılık silsilesi, üretici destekleme, tarım desteği, sosyal patlama, ekonomi, küresel kriz
Yorumlar
Haber Yazılımı