MHP'li Akçay'dan Fransa ve İçimizdeki Fransızlara Tepki
Haber Detayı
13 Eylül 2020 - Pazar 02:05 Bu haber 2813 kez okundu
 
MHP'li Akçay'dan Fransa ve İçimizdeki Fransızlara Tepki
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Türkiye aleyhine hadsiz açıklamalarda bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a tepki gösterdi.
MHP Haberi
MHP'li Akçay'dan Fransa ve İçimizdeki Fransızlara Tepki

MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan sözlerine tepki göstererek, hakkı ve hukuku olmadığı halde Doğu Akdeniz'de ortalığı karıştıran Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un akibetinin Kurtuluş Savaşı'ndaki dedeleri gibi olmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

 

KENDİ TARİHİNE FRANSIZ KALAN MACRON DAVETSİZ YERE GİDİP EV SAHİBİ GİBİ DAVRANAN YÜZSÜZDÜR

 

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Fransa Cumhurbaşkanı Macron: 'Türkler sadece eyleme dönüşen sözlere saygı duyar. Sorunumuz Türk Milletiyle değil Erdoğan Hükümetiyledir.' sözleriyle ve daha bir dizi hadsiz, küstah ve tehditkar açıklamalarına devam ediyor. Bir Uçak Gemisini de Doğu Akdeniz’e yola çıkarmışlar. Kendi tarihine fransız olan Macron’un bu tutumu, davetli olmadığı yere gidip ev sahibi gibi davranan yüzsüzlere benziyor.'' dedi.

 

FRANSA'NIN DOĞU AKDENİZ'DE HAKKI VE HUKUKU YOKTUR

 

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ''Fransa’nın Doğu Akdeniz’de ne hakkı var? Ne hukuku var? Ne işi var? Üç beş silah satmak için mi Yunanistan’ı kışkırtıp ayağımıza dolandırıyorsun? Bize karşı sömürgeci, soykırımcı ve ırkçı heveslerin mi depreşti? Hazır gelmişken 1915’de Çanakkale Boğazı’nın dibine batırdığımız savaş gemileriniz Bouvet’i, Massena’yı, Denizaltılarınız Joule, Saphir, Turquoise’yi ve Mariotte’yi de görmek ister misiniz? Maraş nasıl Kahraman ünvanını aldı, Urfa nasıl Şanlı, Antep nasıl Gazi oldu, Macron bilir mi? Yunan’ı denize döküp vatanımızdan kovduğumuz 9 Eylül 1922’nin 98’inci yıldönümünü üç gün önce kutladık. Oysa Fransa’yı Yunan’dan yaklaşık bir yıl önce 20 Ekim 1921’de vatanımızdan def ettik.'' dedi.

 

MACRON'UN AKİBETİNİN KURTULUŞ SAVAŞIMIZDAKİ DEDELERİ GİBİ OLMASI KAÇINILMAZDIR

 

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ''Macron’un Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ı ve Türk Milletini hedef alan küstah sözlerini reddediyor ve kınıyoruz. Macron'un Türkiye'yi temsil eden ve savunan Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ı hedef göstermesinin yanısıra Türkiye'nin milli çıkarlarına muhalefet eden, Pensilvanya, Washington, Brüksel ve Kandil'deki dostlarıyla iktidar hesapları yapan içimizdeki "fransızlara" ne demeli? Türk Milleti; başta Kıbrıs,Mavi Vatan, Suriye, Irak, Libya olmak üzere her konuda milli çıkarlarımızı savunan Devletimizin ve Cumhurbaşkanımızın  arkasındadır. Yakın tarihini bilmeyen Macron'un akıbetinin Çanakkale, Maraş, Urfa ve Antep'teki dedeleri gibi olması kaçınılmazdır.'' dedi.

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Grup Başkanvekili, Erkan Akçay, içimizdeki fransızlar, Fransaya tepki, Doğu Akdeniz, Kurtuluş Savaşı, MHP Haberleri, Türkiye
Yorumlar
Haber Yazılımı