Osman Gazi Türbesi'nde Sancak Nöbeti Başlayacak
Haber Detayı
12 Temmuz 2020 - Pazar 12:04 Bu haber 10296 kez okundu
 
Osman Gazi Türbesi'nde Sancak Nöbeti Başlayacak
Ertuğrul Gazi türbesinde tutulan Sancak nöbetinin Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerinde de başlayacağı açıklandı.
TÜRK DÜNYASI Haberi
Osman Gazi Türbesi'nde Sancak Nöbeti Başlayacak

24 Oğuz boyundan Kayı Boyu'nun Beyi ve Osmanlı Beyliği'nin kurucusu Ertuğrul Gazi'nin türbesinde 2017 yılından bu yana tutulan Sancak nöbetinin İlk Padişahlarımızdan Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerinde de başlayacağını açıklayan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, o günkü ruhu canlı tutarak bir Devlet geleneğini yaşatacaklarını söyledi.

 

SANCAK NÖBETİ DEVAMLILIK ARZEDEN KUTSAL BİR GÖREVDİR

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Bursa Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç ile istişarelerde bulunduktan sonra harekete geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Köklü geçmişiyle tarih ve kültür şehri ve büyük cihan devleti Osmanlı'nın ilk payitahtı olan Bursa'mız, bilindiği üzere Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi ve evladı Orhan Gazi başta olmak üzere ilk altı padişahımızı da bağrında barındırmaktadır. Osmanlı’nın manevî ruhuna saygı anlamı taşıyan ve köklü bir devlet geleneği olan sancak nöbetini devreye alma konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Kısa süre sonra Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerinin bulunduğu alanda sancak nöbeti tutulacak. Herkesin bildiği üzere sancağın nöbeti devamlı ve kutsaldır. Korumak uğruna gerekirse ölmenin şart olduğu nöbettir. O günkü ruhu günümüze aynı şekilde taşıyarak gelecek nesillerimize bunu aktarmanın yanında, bir devlet geleneğimizi daha sergilemiş olacağız.'' dedi. 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ertuğrul Gazi Türbesi, Sancak nöbeti, Osman Gazi türbesi, Orhan Gazi türbesi, Bursa, Osmanlı Devleti, Tarih, Devlet Geleneği
Yorumlar
Haber Yazılımı