Milliyetçi Hekimlerden Türk Tabipleri Birliği'ne Tepki
Haber Detayı
08 Temmuz 2021 - Perşembe 13:57 Bu haber 2575 kez okundu
 
Milliyetçi Hekimlerden Türk Tabipleri Birliği'ne Tepki
Milliyetçi Hekimler Derneği, 7 Hekim Grubu ve 21 Tabip Odası ile birlikte Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi'ne ortak tepki açıklaması yaptı.
GÜNDEM Haberi
Milliyetçi Hekimlerden Türk Tabipleri Birliği'ne Tepki

HDP'nin kapatılmasına karşı çıkarak 'Demokrasi ve İnsan Hakları İçin HDP'nin Siyaset Yapma hakkını Savunuyoruz' başlığıyla İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan tarafından okunan bir bildiriye imza atan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi'ne tepki gösteren Milliyetçi Hekimler Derneği, 7 Hekim Grubu ve 21 Tabip Odası ile birlikte yaptığı ortak açıklamada, TTB Merkez Konseyi'nin HDP'nin kapatılmasına karşı çıkan bildiriden imzasını acilen çekmesini istendi.

 

MİLLİYETÇİ HEKİMLER DERNEĞİ, 7 HEKİM GRUBU VE 21 TABİP ODASI'NDAN ORTAK AÇIKLAMA

 

Yaşadığımız pandemi felaketine karşı cansiperane mücadele etmekten bir an bile geri durmamış olan hekimlerin maddi, mesleki ve özlük hakları düzeyinde büyük sorunları bulunmaktadır. Hekime yönelik şiddetin büyük bir sorun olarak hala çözümsüz olması da hekimlerin yaşantısına eklenmiştir. Hekimlerin sorunlarının çözümü ve olumsuz olan koşulların iyileştirilmesi yönünde anlamlı ve sonuç alıcı hiç bir kazanım sağlayamayan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi ise, enerjisini siyasi olaylarda yer alarak faydasız bir şekilde harcamaktadır. 

 

TTB, HDP'NİN KAPATILMASINA KARŞI ÇIKAN BİLDİRİDEN İMZASINI ÇEKMELİDİR

 

Hangi siyasi görüşte olursa olsun, herhangi bir partinin siyasi hedefleri doğrultusunda etkinliklere katılmak asla meslek örgütümüzün işi değildir. Bu ve benzeri tutumlar yıllardan beri değerli meslektaşlarımızın tepkisini çekmekte ve meslek örgütümüzden meslekdaşlarımızı uzaklaştırmaktadır. Hekimlerin meslek örgütü TTB Merkez Konseyi, PKK terör örgütünün siyasi hedefleri doğrultusunda olduğu yönünde iddialar barındıran hiçbir kurumun yanında tutum almamalıdır, alamaz. Bu nedenle Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi HDP'nin kapatılmasına karşı çıkan bu bildiriden imzasını derhal çekmelidir.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Milliyetçi Hekimler Derneği, 7 Hekim Grubu, 21 Tabip Odası, derhal, imzanı çek, ortak bildiri, ortak tepki, siyasi parti, destekleme, fikir, görüş, sağlıkçı, Türk
Yorumlar
Haber Yazılımı