MHP'li Kılavuz'dan Altı Sorun Hakkında Çözüm Önerisi
Haber Detayı
08 Temmuz 2021 - Perşembe 01:31 Bu haber 3245 kez okundu
 
MHP'li Kılavuz'dan Altı Sorun Hakkında Çözüm Önerisi
MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, vatandaşların çözüm beklediği altı konuda çözüm önerilerini sundu.
MHP Haberi
MHP'li Kılavuz'dan Altı Sorun Hakkında Çözüm Önerisi

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, vatandaşların çözüm beklediği sorunları gündeme getiren MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, öğrenci ve ehliyet affı, bedelli askerliğe imkan verilmesi, staj ve çıraklık sürelerinin sigorta başlangıcına sayılması, Öğretmen adaylarından istenen formasyon uygulamasının kaldırılması ve Meslek liselerinin niteliğini artırıp ara eleman eksikliğimizin giderilmesi konularında öneriler sundu.

 

TERÖRE BULAŞMAMIŞ ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENCİ AFFI 

 

Türk gençliği; Türk vatanının istikbal ışığı, Türk milletinin umut kaynağıdır. Türk gençliği; 2023 Lider Ülke Türkiye idealinin mihmandarıdır. Böylesi bir anlamı ihtiva eden gençlerimizin talep ve beklentilerini karşılamak, onları dinleyip ve birlikte hareket edip ortak bir akılla karar vererek sorunlarını çözüme kavuşturmak, öncelikli vazifemiz olmalıdır. Bugün gençlerimiz öğrenci affı beklemektedir. Çeşitli nedenlerden dolayı veya bir mecburiyet sonucu eğitim hayatını yarıda bırakmak zorunda kalan, özellikle pandemi sürecinde zorunlu sebepler dolayısıyla yüksek lisans ve doktora tezlerini belirlenen süre zarfında tamamlayamayan yüz binlerce gencimiz okullarını bitirip mezun olmak ve bu memlekete hizmet etmek gayesi gütmektedir. Terör örgütü irtibatı veya iltisakı gerekçesiyle okullarıyla ilişiği kesilmiş olanlar hariç olmak üzere tek gayesi eğitimini tamamlamak olan gençlerimize yönelik, yeni eğitim öğretim yılı başlamadan af çıkarılması yerinde olacaktır.  

 

ÖĞRETMEN ADAYLARINDAN İSTENEN FORMASYON UYGULAMASI KALDIRILMALI

 

Üniversitelerimizin Fen ve Edebiyat Fakültelerinden mezun olup Öğretmen olma hayali kuran gençlerimiz formasyon uygulamasının kaldırılması nedeniyle ciddi bir sorunla karşı karşıya kalmıştır. Milli Eğitim Bakanlığımız, formasyon yerine tezsiz yüksek lisans uygulaması getirileceğini ifade etmiş olsa da şu ana kadar bu hususta bir gelişme olmamıştır. Hal böyleyken konuyla ilgili gerekli düzenlemeler tez elden yapılarak “Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı” güz döneminde uygulamaya konulup gençlerimizin beklentileri karşılanmalıdır. Eğer programla ilgili çalışmalar henüz neticelenmediyse de pedagojik formasyon uygulaması zaman kaybetmeksizin geri getirilmelidir.

 

BEDELLİ ASKERLİĞE İZİN VERİLMELİ

 

Yarım milyonu aşan gencimiz haberi olmaksızın bakayaya kalıp yoklama kaçağı durumuna düştüğü için bedelli hakkından yararlanamamaktadır. Bu gençlerimizin birçoğu iş hayatına atılmış, kimi evlenip yuva kurmuş durumdadır. İş kurup kredi çeken, borca giren, hayatlarını bedelli askerliğe göre tanzim eden genç kardeşlerimiz kendi bilgileri dışında yaşadıkları bu durum karşısında ciddi bir mağduriyet yaşamakta gözlerini ve kulaklarını TBMM’ye dikmiş buradan çıkacak bir affı beklemektedirler. Kalıcı hale getirilen bedelli askerlik uygulamasından tekrar faydalanmak isteyen gençlerimiz için yasanın revize edilmesi artık bir mecburiyet halini almıştır. İş ve eğitim hayatları yarıda kalmasın. Aile bütünlükleri bozulmasın. Yüce meclisimiz tatile girmeden bu hususta da bir müjde verilmesi yerinde olacaktır.

 

EHLİYET AFFI ÇIKARILMALI

 

Yaptıkları kural ihlalleri nedeniyle ceza puanları biriken, özellikle pandemi sürecinde zor günler yaşayan insan hayatına kast etmemiş vatandaşlarımıza yönelik ehliyet affı getirilmesi de ihtiyaçlar arasındadır.

 

STAJ VE ÇIRAKLIK SÜRELERİ SİGORTA BAŞLANGICI SAYILMALI

 

Staj ve çıraklık sürelerinin sigorta başlangıcı ve emeklilik hizmetinden sayılmasına yönelik ciddi bir beklenti oluşmuştur. Meslek liselerinde staj yaparken sigorta sicil kartı verilen, işe giriş kartlarında ilk işe giriş tarihi yazan yüz binlerce insanımız sigorta başlangıçlarının SSK başlangıcı sayılmasını ve borçlanma hakkı verilmesini beklemektedir. Staj mağdurlarının haklı taleplerini duyalım ve kanuni düzenleme ile beklentilerini karşılayalım.

 

MESLEK LİSELERİNİN NİTELİĞİ ARTTIRILIP ARA ELEMAN EKSİKLİĞİ GİDERİLMELİ

 

Sanayimizin ara eleman ihtiyacı bulunmaktadır. Nitelikli ara eleman sıkıntısı ülkemiz adına ciddi bir sorun haline gelmiştir. Ara eleman eksikliği nedeniyle birçok sektörde beklenen verim alınamamakta sanayicilerimiz işlerini büyütmek konusunda tereddütler yaşamaktadır. Bu hususta meslek liselerimize büyük görevler düşecektir. Meslek liselerimizin niteliğini artırıp çağa uygun teknolojiyle donatarak ara eleman eksikliğimizin giderilmesi sanayimizin atılımlar yaptığı bu süreçte hem ülkemiz hem de gençlerimiz adına oldukça olumlu bir gelişme olacaktır.

 

Açıklama yok.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Mersin Milletvekili, Olcay Kılavuz, vatandaşlar, çözüm beklediği, altı konuda, çözüm önerisi, açıkladı, ehliyet affı, öğrenci affı, bedelli askerlik, çıraklık, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı