MHP'li Yönter'den Nagehan Alçı'ya Talat Paşa Tepkisi
Haber Detayı
30 Nisan 2021 - Cuma 21:03 Bu haber 2728 kez okundu
 
MHP'li Yönter'den Nagehan Alçı'ya Talat Paşa Tepkisi
MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Talat Paşa'yı suçlayan Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya tepki gösterdi.
MHP Haberi
MHP'li Yönter'den Nagehan Alçı'ya Talat Paşa Tepkisi

1915 olaylarına yönelik yazdığı köşe yazısında Talat Paşa ve Hükümeti'ni suçlayan Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Türk milletinin soykırım yapmadığını belirterek, aksini iddia edenlerin kendi soysuz dedelerinin yalanlarına sarılan müfteriler olduğunu söyledi.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'DEN TALAT PAŞA AÇIKLAMASI

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ''Hepimiz Ermeni’yiz diyenlere açık açık sesleniyorum, sizin ne olduğunuz değil bizim sizi nasıl gördüğümüz önemlidir. Size bakınca boşluk ve hiçlik görüyoruz, ama siz bize bakınca ya Talat Paşa’yı, ya Enver Paşa’yı ya da Mustafa Kemal Paşa’yı gördüğünüzden adımız gibi eminiz. Çünkü biz Türk milletiyiz, Türkiye’yiz, tarihimizle bir ve ayrılmaz bir bütünüz.'' demişti.

 

HABERTÜRK YAZARI NAGEHAN ALÇI'DAN TALAT PAŞA AÇIKLAMASI

 

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, 1915 olaylarıyla ilgili kaleme aldığı köşe yazısında, ''Talat Paşa savunulamaz. Çıkardığı Tehcir Kanunu ve katledilen Ermenilerin ölümleri meşrulaştırılamaz. Binlerce Ermeni yurttaşımızın ailelerinden koparılarak yollara sürülmesi birçoğunun yolda katledilmesi biz Türk milletinin omuzuna yüklenecek bir suç değildir. Bu sorumluluk dönemin İttihatçı hükümetine aittir. İttihatçılar bana göre de bir insanlık suçu işlemiştir. Talat Paşa ve Hükümeti bu ülkenin bir parçası olan Ermeni kardeşlerimizi katleden kararlara imza attılar. Talat Paşa bunun baş sorumlusudur. Bunun doğurduğu acıyı anlamaya çalışmalıyız. 1915’te Ermeni kardeşlerimizin yaşadığı acıları anlamaya çalışmak, o acılara ortak olmak bizi küçültmez. Aksine büyütür.'' dedi.

 

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YÖNTER'DEN NAGEHAN ALÇI'YA CEVAP

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Bu yazıyı okuyunca yutkundum! Büyük ağırlık çöktü üzerime! Vatansever İttihatçılar düştü gönlüme. Nagehan Alçı’dan tarihimizi savunmasını beklemiyorum. Çünkü onun tarihi ile bizim tarihimiz aynı değil! Şehit Talat Paşa’yı ve 1915 Olaylarının kahramanlarını rahmetle anıyorum. Herkes soyuna çeker. Asil akmaz, bal kokmaz. Soylu dedelerimiz soykırım yapmadı, böylesi bir vahşeti aklından dahi geçirmedi. Aksini iddia edenler kendi soysuz dedelerinin yalanlarına sarılan müfterilerdir.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, İzzet Ulvi Yönter, Talat Paşa, suçlayan, Habertürk yazarı, Nagehan Alçı, 1915 olayları, Türk milleti, sözde soykırım, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı