MHP'li Öztürk'ten Hayvancılık ve Süt Sektörüne Destek
Haber Detayı
30 Nisan 2021 - Cuma 09:15 Bu haber 2498 kez okundu
 
MHP'li Öztürk'ten Hayvancılık ve Süt Sektörüne Destek
MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, hayvancılık ve süt sektöründeki üreticilerin sıkıntılarının çözümüne yönelik önerilerini sundu.
MHP Haberi
MHP'li Öztürk'ten Hayvancılık ve Süt Sektörüne Destek

TBMM Genel Kurulu'nda, besicilik ve süt hayvancılığı yapan vatandaşların mağduriyetlerini gündeme getiren MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Tarım Bakanlığı'nın destek uygulamalarını gözden geçirmesi gerektiğini belirterek, hayvancılık ve süt sektöründeki üreticilerin sıkıntılarının çözümüne yönelik önerilerini sundu.

 

TARIM BAKANLIĞI BESİCİLİK VE SÜT HAYVANCILIĞI YAPANLARIN MAĞDURİYETLERİNİ GİDERMELİ

 

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, ''Seçim bölgem Kırıkkale'de besicilik ve süt hayvancılığı yapan vatandaşlarımız mağduriyetlerini bize uluşarak iletmektedirler. Son beş yılda dana karkas fiyatı yüzde 50 seviyelerinde artarken, aynı dönemde veteriner, ilaç ve besi yem fiyatlarının daha fazla artması besicilerimizi zor durumda bırakmıştır. Besicinin para kazanabilmesi için Tarım Bakanlığımız destek uygulamalarını gözden geçirebilmelidir.'' dedi.

 

HAYVAN VE SÜT ÜRETİCİLERİNE YÖNELİK DESTEK ÖNERİLERİ

 

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, ''Üreticimizin enflasyona karşı ezilmemesi adına hayvanların yem girdisinde arpa ve mısır on iki ay desteklenmelidir. Besicimizin Ziraat Bankasına olan borçlarının faizleri ertelenmeli, ithal et düzenlemesi de gözden geçirilmelidir. Yine sütçülükle uğraşan Kırıkkaleli hemşerilerimiz de girdi maliyetlerinin artmasına rağmen Ulusal Süt Konseyinin çiğ sütün litresini 10 kuruş zam yapmasını yetersiz bulmaktadır. Bu bakımdan süt ineklerinin kesilmemesi için çiğ süt fiyatları desteklenmelidir.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Halil Öztürk, Hayvancılık, besicilik, sütçülük, çözüm önerisi,
Yorumlar
Haber Yazılımı