MHP'li Yılmaz'dan Fransa Cumhurbaşkanına Şok Destek
Haber Detayı
30 Nisan 2021 - Cuma 01:50 Bu haber 2931 kez okundu
 
MHP'li Yılmaz'dan Fransa Cumhurbaşkanına Şok Destek
MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, herkesin çok şaşıracağı bir şekilde Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u savundu.
MHP Haberi
MHP'li Yılmaz'dan Fransa Cumhurbaşkanına Şok Destek

TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, hiç yapmadığı bir şeyi yaparak Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u savunan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Fransa'daki emekli generaller tarafından Müslümanların hedef gösterildiği göçmenlere şiddet uygulanmasını tavsiye eden darbe bildirisine karşı Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un direnmesi gerektiğini belirterek, Fransa'nın bir yol ayrımında olduğunu söyledi.

 

DİREN MACRON, DARBECİLERE KARŞI ARKANDAYIZ

 

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, ''Bir gün Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u savunacağım hiç aklıma gelmezdi ama diren Macron, darbecilere karşı arkandayız diyorum. İki gün önce Fransa'da içlerinde muvazzafların da olduğu bazı emekli generaller bir bildiri yayınlayarak meşru Fransız Hükûmetine karşı darbe imalarında bulunmuşlardır. Yayınladıkları bildiriyle bilinç altlarında kalan ırkçılık ve soykırım sevdaları kağıda dökülmüş, tarihî vesika hâline gelmiştir.'' dedi.

 

FRANSA YOL AYRIMINDADIR. YUTTURULMAYA ÇALIŞILAN HÜMANİZMİN KAVŞAĞINDADIR

 

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, ''Bildiride İslam'a saldırarak Müslümanları hedef gösteren, insanca yaşamak isteyen ve inançlara saygı bekleyen göçmenlere şiddet uygulanmasını tavsiye eden darbeciler, sadece Fransa'nın değil tüm Avrupa'nın bir sorunu hâline gelen ırkçılık ve İslamofobinin ne boyuta geldiğinin en büyük göstergesi olmuştur. Fransa, yol ayrımındadır. Avrupa, yıllardır dünyaya yutturmaya çalıştığı Hümanizmin kavşağındadır. Ya içlerindeki ırkçıları kontrol altına alacaklar ya da dünyayı yeni bir felaketin eşiğine sürükleyecekler.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Düzce Milletvekili, Ümit Yılmaz, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, şok destek, emekli generaller, bildirisi, demokrasi, göçmenler, Müslümanlar, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı