MHP'li Taşdoğan'dan Mobilya Sektörüne Çözüm Önerisi
Haber Detayı
30 Nisan 2021 - Cuma 15:41 Bu haber 2646 kez okundu
 
MHP'li Taşdoğan'dan Mobilya Sektörüne Çözüm Önerisi
MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, mobilya sektöründe yaşanan ham madde sıkıntısını giderici çözüm önerilerini sundu.
MHP Haberi
MHP'li Taşdoğan'dan Mobilya Sektörüne Çözüm Önerisi

TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Coronavirüs salgını sürecinde mobilya sektöründe yaşanan ham madde sıkıntısını gündeme getiren MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, MDF ve kontrplak ihracatına kısıtlama getirilmesini, petrokimya ürünlerinin yatırımlarına ağırlık verilmesi gibi çözüm önerilerini sundu.

 

MOBİLYA SEKTÖRÜNDE HAMMADDE SIKINTISI BAŞLADI

 

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, ''Türkiye'de 'istihdam dostu sektör' olarak nitelendirilen ve ülke ihracatına önemli katkılarda bulunan, bu yıl 5 milyar dolar ihracatın hedeflendiği, dünyanın 9'uncu büyük üreticisi, 8'inci büyük ihracatçısı olan mobilya sektörü pandemi süresince ham madde sıkıntısıyla karşı karşıya kalmıştır.'' dedi.

 

HAM MADDE SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİNE YÖNELİK ÖNERİLER

 

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, ''MDF, kontrplak, sünger, boya gibi temel ham maddeleri temin etmede sorunlar yaşayan sektör temsilcileri iç piyasadaki ham madde sorununun çözülmesi için MDF ve kontrplak ihracatına kısıtlama getirilmesini, sünger ve boya malzemeleri gibi petrokimya ürünlerinin yatırımlarına ise ağırlık verilmesini talep etmektedirler. Söz konusu çözümlerin hızla hayata geçmesi sektörü daha da güçlendirecektir, ülke ekonomimize önemli katkılar sunacaktır.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Gaziantep Milletvekili, Ali Muhittin Taşdoğan, TBMM, Mobilya sektörü, MDF ve kontrplak, ihracatına kısıtlama, getirilmesini, sünger ve boya, çözüm önerisi
Yorumlar
Haber Yazılımı