MHP'li Yılmaz'dan Sığınmacı Sorunu Hakkında Uyarılar
Haber Detayı
31 Temmuz 2021 - Cumartesi 14:01 Bu haber 2435 kez okundu
 
MHP'li Yılmaz'dan Sığınmacı Sorunu Hakkında Uyarılar
MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, sığınmacı taraftarı ve karşıtlarının sorumsuz açıklamalarının provokasyonlara neden olacağı uyarılarında bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Yılmaz'dan Sığınmacı Sorunu Hakkında Uyarılar

3 milyon 700 bin civarında Suriyeli sığınmacıyı barındıran Türkiye'ye 1 milyonu aşan sayıda Afganistanlı sığınmacının gelme ihtimali üzerine açıklamalarda bulunan TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi olan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, salgından kaynaklanan ekonomik sıkıntılar yaşanırken 5 milyon sığınmacıyı Türkiye'nin kaldıramayacağını belirterek, sığınmacı sorununun akılcı bir şekilde çözülmediği takdirde sığınmacı taraftarı ve karşıtlarının sorumsuz açıklamalarının provokasyonlara neden olacağı uyarılarında bulundu.

 

TÜRKİYE DE YAŞANAN SIĞINMACI SORUNU

 

​Son günlerde artan sığınmacı haberleri ülkemizi yakından ilgilendiren konunun kamuoyu ve medyada fazlasıyla tartışılır hale gelmesine neden olmuştur. Bu tartışmalara sorumsuzca açıklama yapan (ki buradan kastım hem sığınmacı karşıtları hem de sığınmacılara destek olduğunu söyleyen taraflar için geçerlidir) siyasetçi, yönetici, gazeteci ve kanaat önderlerinin açıklamaları ülkeyi gün geçtikçe daha fazla germektedir. En büyük korkumuz ise bu sorumsuz açıklamaların arkasından ülkeyi karıştırmak için fırsat kollayan bazı dış güçlerin ve içerideki işbirlikçilerin aradığı ortamı bulmaları ve provokatif birtakım olayların yaşanmasına sebep olacak eylemlerde bulunmalarıdır.

 

​SÖMÜRGECİ VE İŞGALCİ ANLAYIŞIN ZULMÜ GÖÇLERE NEDEN OLDU

 

Türk Milleti ve tarih boyunca kurmuş olduğu devletlerin etki alanına baktığımızda bunun sınırlarının son 2 bin yıl içinde Çin seddinden Endülüs’e ulaşan bir boyutta olduğu görülmektedir. Bu sınırlar içerisinde özellikle son 150 yıl öncesine kadar hâkim olduğumuz topraklarda yaşanan sıkıntılar ülkemizi de doğrudan ilgilendirmekte ve etkilemektedir. Birinci paylaşım savaşının sonucunda emperyalist güçlerin bizim çekilmek zorunda kaldığımız topraklarda oluşturduğu kendi çıkar haritaları günümüzde yaşanan sıkıntıların asıl sebepleri olarak görülmektedir. Ayrıca 1600’lü yıllardan beri sömürgeci anlayışın Afrika ve Asya kıtasında yapmış olduğu uygulamalar günümüzde yaşanan göç hareketlerinin ana nedenlerinin başında geldiği tüm araştırmacılar tarafından kabul edilmektedir.

 

AFGANİSTAN'DAN İRAN'A GELENLERİN TÜRKİYE'YE KADAR TAŞINMASI İNCELENMELİDİR

 

Özellikle ABD’nin Afganistan’dan birliklerini çekmesiyle beraber Afganistan’da Taliban güçlerinin hakimiyeti ele geçireceğinin dünya kamuoyuna yansıtılması ele geçirdiği bölgelerde yaptığı vahşi uygulamalarla ün salmış Taliban’a alan açmaya yaramıştır. Psikolojik üstünlüğü ele geçiren Taliban yönetimi Afganistan topraklarının geri kalanını da ele geçirebilmek için fırsat bulmuş ve direnişin azalmasını sağlamak için kendine alan açmıştır. Afganistan’da yaşanan bu gelişmeler önümüzde ki aylarda Afganistan’dan batıya doğru toplu göç olaylarının yaşanacağını göstermektedir. Afganistan’dan yaşanan göç yollarına baktığımızda iki yöne doğru göç yaşandığı görülmektedir. Rus işgal yıllarında Afganistan’dan Pakistan’a doğru olan göç yolu son yıllarda tamamen batıya doğru yönelmiştir.  Son yıllarda ki bu yönelişin en büyük hedeflerinden bir Afganistan ile sınırdaş olmamamıza rağmen Türkiye’dir. Afganistan’dan İran’a yaya olarak geçen Afgan vatandaşları yaklaşık 2 bin kilometrelik yolu araçlarla geçerek Türk sınırına gelmekte ve yine sınırımızdan geçerek ülkemize girmektedir. Afganistan’ı terk eden insanların İran da kalmayarak hatta İran devleti tarafından taşınarak sınırımıza getirilmesi sosyal ve politik açıdan ayrıntılarıyla incelenmelidir.

 

DÖRT MİLYONA YAKIN SURİYELİNİN ÜZERİNE BİR MİLYON AFGANLIYI ÜLKEMİZ KALDIRAMAZ

 

Taliban güçlerinin hakimiyet alanını genişletmesiyle ülkemize gelebileceği söylenen toplu göç miktarının sayısının 1 milyonu aşacağı söylenmektedir. Bu sayı ülkemizde kayıtlı Suriyeli sayısının 3 milyon 700 bin civarında olduğunu düşünürsek sosyal, politik, ekonomik ve demografik olarak kaldırabileceğimiz bir sayı değildir. Yetkililerin gereken tedbirleri bir an önce alacağına inancımız tamdır. Bunun ilk örnekleri ise İran sınırımıza yasa dışı göçü engellemeye yönelik örülmeye başlanan duvarlardır.

 

SALGINDA YAŞANAN EKONOMİK SIKINTILAR SIĞINMACILARA HARCANANLARI SORGULATTI

 

Ülkemizin son yıllarda dış ekonomik saldırılar neticesinde yaşadığı sıkıntılar ve pandemi süreci bütün dünyada olduğu gibi ülkemiz ekonomisinde de kırılganlığa sebep olmuştur. Geçmiş senelerde Suriye’den ülkemize gelen geçici koruma kapsamındaki Suriyelilere harcandığı söylenen 49 milyar dolar para Türk Milletinde o dönemde fazla tepkiye neden olmamışsa da bugün yaşadığımız ekonomik sıkıntılar nedeniyle tepkiye neden olmaktadır.

 

SIĞINMACI KARŞITLIĞINDA ÇITAYI YÜKSELTTİLER

 

Bu durumun farkında olan birtakım çevreler Afganistan’da yaşanan gelişmeleri fırsat bilerek ülkemizde muhalefetin anlayışından da yararlanarak gündeme getirmişlerdir. Ana muhalefet liderinin açıklamalarının ardından Avusturya devlet başkanı Sebastian Kurz’un beyanatına her ne kadar Dışişleri Bakanlığımız tarafından gerekli cevap verilmiş olsa da sığınmacı problemini gündemin üst sıralarına taşımıştır. Bu yaşanan açıklamaların üzerine 31 Mart seçimlerinde ki başarısının ana sebebi olarak göçmen karşıtlığını gören Bolu Belediye başkanı çıtayı bir nebze daha yükseltmiş ve yabancılara verilen su parasının 10 kat arttıracağını ifade etmiştir. Hatta Bolu Belediye başkanı Özcan ilinde bulunan göçmenlerin gitmesi için başka zorluklar da çıkardığını ifade etmiştir.

 

AÇIKLAMALAR ADETA ATŞE BENZİN DÖKMÜŞ ETKİSİ YAPMAKTADIR

 

Göçmen karşıtı olduğunu ifade eden taraftaki açıklamalar böyle iken göçmenleri savunduğunu iddia eden taraftaki bazı kişilerin açıklamaları tartışmaya açıklık getirmesi gerekirken tam aksine toplumun sinir uçlarının daha fazla hassaslaşmasına neden olmaktadır. Ekonomik sıkıntıların ve işsizliğin arttığı bu dönemde göçmenleri savunacağım derken yapılan yanlış açıklamalar toplumda adeta ateşe benzin dökmüş etkisi yapmaktadır.

 

GÖÇLER KONUSUNDA SÖYLENECEK ÇOK SÖZ VAR

 

Aslında göç konusunda ABD’nin Güney Amerika ülkelerinden ülkesine doğru gelen göçü engellemek için Meksika sınırına ördüğü duvardan yapmış olduğu uluslararası hukuka aykırı uygulamalara, AB ülkelerinin kendilerine doğru Afrika kıtasından ve Asya’dan gelen göçmen botlarını batırmasına kadar konu hakkında daha konuşulacak birçok sorun ve söylenecek çok söz vardır.

 

SORUMSUZ POPÜLİST AÇIKLAMALAR TÜRK MİLLETİNİ GERMEKTEDİR

 

Kısacası her iki taraftan yapılan sorumsuz popülist açıklamalar gün geçtikçe Türk toplumunu germektedir. Konunun başında da söylediğim gibi bu ve buna benzer açıklamalar ülkemizi karıştırmak isteyen dış güçlerin ve içerideki işbirlikçilerinin ekmeğine yağ sürmektedir. Allah korusun Bolu’da veya başka bir ilimizde sığınmacılara yönelik münferit veya toplu bir hareketin nereye evirileceği belli değildir. İktidarı ele geçirebilmek için her yolu mubah gören günümüz muhalefetinin bu sorumlulukla hareket etmeyeceği aşikardır. Ancak burada asıl görev iktidar yetkililerine düşmektedir. Makul ve mantıklı açıklamalarla bilimsel araştırmalar ışığında göç probleminin incelenmesi ve açıklamaların ve işlemlerin bu doğrultuda yapılacağı bilgisi kamuoyuyla paylaşılmalıdır.

 

Açıklama yok.

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Düzce Milletvekili, Ümit Yılmaz, sığınmacı taraftarı, karşıtları, sorumsuz açıklama, beka sorunu, iç çatışma, uyarılar, küresel güçler, işbirlikçiler, Suriyeli
Yorumlar
Haber Yazılımı