MHP'li Hüseyin Sözlü'den Provokatif Sözlere Sert Tepki
Haber Detayı
31 Temmuz 2021 - Cumartesi 01:36 Bu haber 5224 kez okundu
 
MHP'li Hüseyin Sözlü'den Provokatif Sözlere Sert Tepki
MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, alakası olmadığı halde yaşanan hadiseleri ırkçı saldırı olarak sunanlara sert tepki gösterdi.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Hüseyin Sözlü'den Provokatif Sözlere Sert Tepki

Konya'da iki aile arasındaki husumetten dolayı 7 kişinin öldürülmesi olayını, provokatif sözlerle ırkçı saldırı olarak değerlendirip iktidarı suçlamaya çalışan Kültür eski Bakanlarından CHP'li Fikri Sağlar'a ve Türk Tabibleri Birliği'ne tepki gösteren MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, muhalif olmak adına fütursuz ve sorumsuz bir üslup kullanıldığını belirterek, kimsenin başkaları üzerinden aklanamayacağını söyledi.

 

HÜSEYİN SÖZLÜ'DEN FİKRİ SAĞLAR'A SERT TEPKİ

 

Birgün Gazetesi'nin ''Konya'da daha önce ırkçı saldırıya uğrayan Kürt ailenin evine silahlı saldırı: 7 kişi katledildi.'' sözleriyle sunduğu haberi paylaşarak, Konya'da taraflar arasındaki husumetten dolayı 7 kişinin öldürülmesi olayını ''Önce HDP İzmir'de Deniz Poyraz'ı katlettiler. Şimdi Konya, Meram, Hasanköy'de yaşayan tek Kürt aile katledildi (4 erkek 3 kadın) ve evleri yakıldı. AKP'nin HDP'ye yönelik nefret söylemi, Kürt yurttaşlarımıza ırkçılık ve katliam olarak dönüyor. Sorumlu AKP'dir! Konya'da Katliam.'' sözleriyle ırkçı bir saldırı olarak sunmaya çalışan Kültür eski Bakanlarından CHP'li Fikri Sağlar'a tepki gösteren MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü,  sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Sayın bakan vicdanını 'Hela'da düşürmüş olmalı. Yoksa sırf muhalif olmak adına hiç kimse böylesine fütursuz ve sorumsuz bir üslup kullanmaz. Hiç kimse kendi halkının içine böyle nifak tohumları serpmez. O evi yakan vicdansızlara benzemişsiniz.'' dedi.

 

HÜSEYİN SÖZLÜ'DEN TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ'NE SERT TEPKİ

 

Konya'da taraflar arasındaki husumetten dolayı 7 kişinin öldürülmesi olayını ''Konya’da gerçekleştirilen ırkçı saldırıyı kınıyoruz. Irkçılığı körükleyen söylemler, hukuksuzluk ve bu iklimi yaratanlar katliamın asıl sorumlusudur. Konya'da katliam.'' sözleriyle ırkçı bir saldırı olarak sunmaya çalışan Türk Tabibleri Birliği'ne tepki gösteren MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Tüm Türkiye'ye bir mesaj vermek istiyorum. Hain haindir. Hain Kürt ise Kürt, Türk ise Türk'tür. Kimseyi başkası üzerinden aklamayalım. Adı Türk Tabipler birliği ama aslında 'Türk Hainler Birliği' Hainlere Vatandaşımız Ermenileri incitcek şekilde Ermeni tohumu demeyiniz. Lütfen.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Başdanışmanı, Hüseyin Sözlü, alakası olmadığı, halde yaşanan hadise, ırkçı saldırı, gibi sunan, Konya, iki aile, husumet, provokasyon
Yorumlar
Haber Yazılımı