MHP'li Yılmaz: Coronavirüse Karşı Eczacıları Kullanalım
Haber Detayı
12 Nisan 2020 - Pazar 13:46 Bu haber 2084 kez okundu
 
MHP'li Yılmaz: Coronavirüse Karşı Eczacıları Kullanalım
MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Türkiye'nin Eczacıları kullanarak coronavirüsle mücadele başarılı olabileceğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Yılmaz: Coronavirüse Karşı Eczacıları Kullanalım

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Uluslararası Eczacılık Federasyonu'nun coronavirüsle mücadele konusundaki bilgilerinden faydalanılmadığını belirterek, Eczacıları kullanarak coronavirüsle mücadele başarılı olan ülkelerin olduğunu ve Türkiye'nin Eczacıların doğru yönlendirmesiyle coronavirüs salgınına karşı başarılı olabileceğini söyledi.

 

FİYAT ARTIŞININ SORUMLUSU ECZACILAR DEĞİLDİR

 

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, tüm dünyayı tehdit edip meşgul eden coronavirüsün Türkiye gündemini meşgul etmeye devam edeceğini belirterek, ''Sağlık çalışanlarına hepimiz teşekkür ettik, hepimiz balkonlardan alkışladık ama birtakım sıkıntılar yaşayan meslek grupları oldu. Bunların başında gelen meslek örgütü eczacılar. Eczacıların yaşadığı sıkıntılar neler? Eczaneye gittiğiniz zaman, daha önceden 1 liraya aldığınız maske 5 lira, işte 5 liraya aldığınız kolonya 10 lira, 10 liraya aldığınız antiseptik solüsyon 50 lira olarak karşınıza çıktı ve sorumlu olarak doğrudan eczacıları görmeye başladınız. Aslında bunun sorumlusu eczacılar değildir. Bunun sorumlusu, bunu fırsata çevirmeye çalışan birtakım çevrelerdir.'' dedi.

 

ECZACILAR FEDERASYONUNUN CORONAVİRÜS BİLGİLERİNDEN FAYDALANILMADI

 

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Eczacıların yaşadığı sıkıntıların görmezden gelindiğini belirterek, ''Eczacıların, Uluslararası Eczacılık Federasyonu var. Bu federasyon, Şubat ve Mart ayında yayınladığı genelgede ve Titck'te Covid-19'da eczacıların dünyadaki yeri ve pandemi tedbirleri anlatıldı. ancak Sağlık Bakanlığı bundan yeterince faydalanmadı. Avustralya bu virüs salgınında en başarılı olan ülkelerden bir tanesidir. Pandemi döneminde Eczacıları kullanarak başarılı olduklarını ifade ediyorlar. Burada eczacıların yapması gerekenleri özetlemişler ve eczanelerden kontrol etmeye başlamışlar.'' dedi.

 

ECZACILAR KULLANILARAK CORONAVİRÜSLE MÜCADELEDE BAŞARILI OLABİLİRİZ

 

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Eczacıları kullanarak coronavirüste başarılı olunabilineceğini belirterek, ''Hasta ilk rahatsızlandığı zaman eczaneye gelir; siz de öylesinizdir, belki danışmak için, sormak için eczaneye gidersiniz, ilk ateşiniz olduğu zaman bir ağrı kesici-ateş düşürücüyle atlatmak istersiniz. Eczacı doğru bilgilendirilip sizi de doğru yönlendirirse bu işi çok daha kolay atlatabilirdik. Bu fırsat hâlâ daha kaçmış değil, vatandaşlarımız, eczanelerden sağlık danışmanı olarak yardım istemeye devam etsinler. Meslektaşlarımızı âdeta bir stokçu olarak görmekten, fırsatçı olarak görmekten özellikle Ticaret Bakanlığı vazgeçsin. Yani biz zor şartlarda hiç kimseden yardım almadan tamamen kendi tedbirlerimizi alarak hizmet vermeye çalışıyoruz. Hiçbir beklentimiz de yok, sadece takdir ve teşekkür ediyoruz, meslektaşlar olarak sadece beklentimiz budur.'' dedi.
  
 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'li, Yılmaz:, Coronavirüse, Karşı, Eczacıları, Kullanalım,
Yorumlar
Haber Yazılımı