MHP'li Arkaz: Coronavirüse Karşı Kendinizin Doktoru Olun
Haber Detayı
12 Nisan 2020 - Pazar 15:24 Bu haber 2411 kez okundu
 
MHP'li Arkaz: Coronavirüse Karşı Kendinizin Doktoru Olun
MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, coronavirüse karşı herkesin kendisini 6 S ile koruyabileceğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Arkaz: Coronavirüse Karşı Kendinizin Doktoru Olun

MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, coronavirüs salgınıyla mücadelede Türkiye'nin dünyadaki bir çok güçlü ülkeden daha iyi durumda olduğunu belirterek, coronavirüse karşı herkesin kendi kendisinin doktoru olabileceğini ve 6 S ile insanların kendisini koruyabileceğini söyledi.

 

ÜLKEMİZDE ÇOK İYİ DOKTORLARIMIZ VAR

 

MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, ''Ülkemizde çok iyi enfeksiyon, mikrobiyolog, patolog, patoloji uzmanı hekim arkadaşlarımız var ve bilim insanları var. 1 milyonu aşan sağlık çalışanı, 165 bini doktor olmak üzere çok güçlü bir sağlık ordusuna sahibiz. 12 Aralık 2019'da coronavirüsün Çin'de görülmesinden itibaren ülkemizde gerekli tedbirler alanında uzman kişilerin oluşturduğu Bilim Kurulu öncülüğünde alınmıştır. Aşı çalışmaları başlamıştır, antiviral ilaçların ithalatı yapılmıştır, yoğun bakımlarımız gözden geçirilmiştir.'' dedi.

 

CORONAVİRÜSLE MÜCADELEDE GÜÇLÜ OLAN ÜLKELERDEN DAHA İYİ DURUMDAYIZ

 

MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, ''Test sayıları şu an 20 bin civarında yapılmaktadır, bunlar yakın zamanda 30 bine çıkacak, bu bizim için çok önemlidir ülkemiz için, bu anlamda İtalya, İngiltere, İspanya, Fransa ve ABD'den daha öndeyiz, gurur verici büyük bir çalışma yapıyoruz. Türkiye'de 35 bin civarında yoğun bakım yatağımız var, şu anda yeterlidir, ilaveleri yapılmaktadır. Şu anda Türkiye'deki Sağlık Bakanlığının çalışmalarını dünya gıptayla seyretmektedir. Sağlık Bakanlığımıza ve bütün sağlık çalışanlarına Türk milleti adına teşekkür ediyorum.'' dedi.

 

CORONAVİRÜSE YAKALANMADA RİSKLİ OLAN HASTALAR

 

MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, ''Coronavirüs, bir grip türü değildir, bir grip değildir; Coronavirüs, direkt akciğerleri tutan viral bir pinomoni, viral bir zatürredir. Coronavirüsün yüksek risk taşıdığı kişiler var. Birinci sırada maalesef sigara içenler, ülkemizde bu oran yüzde 25. Coronavirüsün yaşla alakası yok, ilave rahatsızlığı olan, kronik rahatsızlığı olan insanlarda çok etkili oluyor. KOAH olanlar, ağır organ yetmezliği olanlar, kanser hastaları kemoterapi görenler, diyabet hastalığı olanlar ve de hipertansiyonu olanlar risk grubunda.'' dedi.

 

HERKES CORONAVİRÜSE KARŞI KENDİNİ 6 S İLE KORUYACAK

 

MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, ''Coronavirüsten korunma yolları ise sosyal izolasyon, mesafe koyma, evde kalma ve hijyendir. Ayrıca, sağlıklı beslenmek, kaliteli uyku, düzenli egzersiz, bağışıklık sisteminin güçlenmesi için şarttır. Herkes kendini koruyacak, her insan kendi kendinin doktoru olacak. Benim bir önerim var, 6 S diyorum buna, yani sağlığın S'si, soğan, sirke, sarımsak, spor, su ve sabun; bunlardan uzak durmayacağız. Soğan, sirke, sarımsak, spor, su ve sabun.'' dedi.
 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'li, Arkaz:, Coronavirüse, Karşı, Kendinizin, Doktoru, Olun,
Yorumlar
Haber Yazılımı