MHP'li Kılavuz: Esnaflar İçin Ekonomik Kararlar Alınmalı
Haber Detayı
11 Nisan 2020 - Cumartesi 22:20 Bu haber 6553 kez okundu
 
MHP'li Kılavuz: Esnaflar İçin Ekonomik Kararlar Alınmalı
MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Hükümetin esnafları destekleyici ekonomik kararlar alması gerektiğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Kılavuz: Esnaflar İçin Ekonomik Kararlar Alınmalı

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, coronavirüse karşı özverili bir şekilde mücadele eden görevlilere teşekkür ettiğini belirterek, esnaf kooperatiflerinin sıkıntılı günlerde nasıl bir çalışma gösterdiklerini açıklaması gerektiğini ve Hükümetin esnafları destekleyici ekonomik kararlar alması gerektiğini söyledi.

 

MİLLETİMİZİN SAĞLIĞI İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞAN GÖREVLİLERE TEŞEKKÜR EDERİM

 

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, ''Tüm dünyada coronavirüs salgını etkisini sürdürmeye devam etmektedir. Ülkemizde de alınan tedbirlerle bu salgına karşı bir mücadele yürütülmektedir. Bu anlamda, üstün bir gayret, eşi görülmemiş bir fedakârlıkla milletimizin sağlığı adına gecesini gündüzüne katarak görev yapan sağlık çalışanlarımıza, kamu görevlilerimize, asker, polis, gardiyan ve zabıtalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Virüs nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, tedavisi devam edenlere acil şifalar diliyorum. Bu virüsü, birlik, kardeşlik ve dayanışma içerisinde liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey'in de ifade ettiği gibi aklın, bilimin ve duanın gücüyle hep beraber yeneceğimize inanıyoruz.'' dedi.

 

ESNAFLARIMIZI DESTEKLEYEN EKONOMİK KARARLAR ALINMALIDIR

 

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, ''Esnaflarımız toplumsal yaşamın vazgeçilmez unsurları, ekonomik hayatımızın temel yapı taşlarıdır. Mersin'de ve tüm Türkiye'de faaliyet gösteren esnaflarımız coronavirüs salgını sebebiyle oldukça zor bir dönem geçirmektedirler. Esnaflarımızın bu zorlu süreci en az hasarla atlatabilmesi en büyük temennimizdir. Esnaflarımız Hükûmetten gelecek olan müjdeli haberleri beklemektedir. Bu kapsamda sıfır faizli finansman desteği verilmesi, SGK prim borçlarının ertelenmesi, kredilerin özel bankaları da kapsayacak şekilde genişletilmesi, sicil affının getirilmesi; akaryakıt desteğinin sağlanması, elektrik, su, doğal gaz gibi borçların yapılandırılması, yolcu ve yük taşımacılığı yapan esnaflara ÖTV indirimi gibi teşvik ve ekonomik destek paketleri yürürlüğe konulmalıdır.'' dedi.

 

ESNAF KOOPERATİFLERİ SIKINTILI GÜNLERDE NE GİBİ ÇALIŞMA YAPTI?

 

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, ''Yıllardır esnaflarımızdan aidat toplayan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği bu zor günlerde esnaflarımızın sıkıntılarını hafifletecek ne gibi çalışmalar yapmaktadır?'' diye sordu.

 

TARIM ÜRÜNLERİNDEKİ FİYAT FARKIYLA İLGİLİ DÜZENLEME YAPILMALI

 

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, ''Coronavirüs salgını, çiftçilerimizi ve üreticilerimizi de zor durumda bırakmıştır. İhracat yasağı sebebiyle üreticilerimizin limonları ellerinde kalmış, firmalar limon alımını durdurmuş, yapılan sözleşmeler iptal edilmeye başlanmıştır. Domates ihracatında da benzer bir durum yaşanmaktadır. İhracatında zorluklar yaşanan, iç piyasada tüketimi azalan domates, üreticilerimizin mağdur olmasına neden olmaktadır. Bu anlamda ihracat yasağı kalkmalı, çiftçilerimizin kredileri ertelenmeli ve sıkıntıları tez elden giderilmelidir. Tarım ürünlerinde tedarikçi ve marketçi arasında oluşan fiyat farkı ve kâr marjı ciddi bir şekilde sorun teşkil etmektedir. Fiyat farkının en aza indirilmesi, kâr marjına yönelik bir düzenleme getirilmesi ülkemiz ve milletimiz adına olumlu bir gelişme olacaktır.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'li, Kılavuz:, Esnaflar, İçin, Ekonomik, Kararlar, Alınmalı,
Yorumlar
Haber Yazılımı