İsrail ve Ermenistan Türkiye'den Yardım İstedi
Haber Detayı
12 Nisan 2020 - Pazar 10:30 Bu haber 3626 kez okundu
 
İsrail ve Ermenistan Türkiye'den Yardım İstedi
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsrail ve Ermenistan'ın yardım talebinde bulunduğunu açıkladı.
GÜNDEM Haberi
İsrail ve Ermenistan Türkiye'den Yardım İstedi

Tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgını çıktığından bu yana, çok zor durumda kalan 100 civarında ülke Türkiye'den yardım talebinde bulunurken, İsrail ve Ermenistan'ın da yardım istediği açıklandı. Bir çok konuda Türkiye'nin karşısında konumlanabilen Süper güç ABD ve İngiltere'den sonra İsrail ve Ermenistan'ın da yardım talebinde bulunması manidar bulundu.

 

İSRAİL VE ERMENİSTAN'IN YARDIM TALEBİ

 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yardım isteyen ülkelerle ilgili yaptığı açıklamada, ''Türkiye’den 100’e yakın ülkeden yardım talebi oldu. Biz dünyada yardım konusunda birinci sıradayız. Burada öncelik bizim kendi milli kapasitemizi ayarlamak. Ama biz imkanlarımız doğrultusunda bir çok ülkeye yardım gönderdik. Ermenistan’dan İsrail’den de bu tür talepler geldi. Türkiye kara gün dostu olduğunu herkese bu şekilde göstermiş oldu. Büyük ekonomilerin nasıl aciz haline geldiğini gördük.'' dedi.

 

TÜRKİYE ALEYHİNE SÖYLENEN KEHANETLERİN TUTMADIĞI GÖRÜLDÜ

 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ''Türkiye aleyhine söylenen hiçbir kehanet gerçeklikle tutarlı olmadı. Türkiye'nin IMF'ye gitmesi yardım alması gibi bir durum söz konusu değil. Bundan sonrada böyle bir şey gündeme gelmeyecek. Türk ekonomisinin bünyesi sağlam olduğu için şu süreç içerisindeki kayıplarımızı çok kısa sürede telafi edeceğimize ben inanıyorum. Böyle bir krizle karşı karşıya geldik öbür konuları ihmal edelim diye bir şey söz konusu değil. Bu sınavda başarılı olanlar geleceğe doğru daha emin adımlarla yürüyecekler. Başarız olanlar ise geleceği kaybedecekler. Bu krizlerin içirisinde büyük fırsatlar da var. Bu fırtınada istikametini doğru çizip en az zararla çıkan aktörler geleceği inşa edecekler.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: İsrail, ve, Ermenistan, Türkiye'den, Yardım, İstedi,
Yorumlar
Haber Yazılımı