MHP'li Yıldız: Muhalefet Kanun Teklifinden Rahatsız Oldu
Haber Detayı
11 Mayıs 2022 - Çarşamba 09:54 Bu haber 2686 kez okundu
 
MHP'li Yıldız: Muhalefet Kanun Teklifinden Rahatsız Oldu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, halkı yanlış yönlendirmeyi alışkanlık haline getiren muhalif cenahın Kanun Teklifinden rahatsız olduğunu söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Yıldız: Muhalefet Kanun Teklifinden Rahatsız Oldu

Ak Parti ve MHP'nin, yalan ve yanlış bilgininin sosyal medyada yayılmasının önüne geçilmesine yönelik Kanun Teklifi hazırlamasından rahatsız olan muhalif cenahın tutumu hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, eskiden tereddütle ve mahçubiyetle yalan söyleyenlerin hiç utanma belirtisi göstermeden yalan söylemeye başladığını belirterek, Dezenformasyonla Mücadele Kanun Teklifi'nin henüz içeriğini görmeyen muhalif cenahın peşin olarak karşı çıkmaya başladığını söyledi.

 

MHP'Lİ YILDIZ'IN DEZENFORMASYONLA MÜCADELE KANUN TEKLİFİ HAKKINDAKİ İLK AÇIKLAMASI

 

Ak Parti ve MHP'nin taslak olarak üzerinde çalıştığı ve Mayıs ayı içerisinde TBMM'ye sunulması beklenen Dezenformasyonla Mücadele Kanun Teklifi hakkında bilgilendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Yalan haberle mücadelenin en etkin yolu doğru bilgiyi gecikmeksizin toplumla paylaşmaktır. Dezenformasyonla mücadele kanunu doğru bilginin etkin bir şekilde paylaşılmasını amaçlamaktadır. İnternet haber sitesinde çalışanlar yazılı medyada çalışan basın mensuplarıyla eşit şartlara sahip hale getirilmektedir. Dezenformasyonla mücadele kapsamında ilk çare olarak idari tedbirler güçlendirilirken, halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla gerçeğe aykırı bilgiyi alenen yayma eylemi müstakil bir suç olarak düzenlenecektir.'' demişti.

 

KANUN TEKLİFİ'NDEN RAHATSIZ OLAN MUHALİFLER HAREKETE GEÇTİ

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'ın, 60 maddelik Dezenformasyonla Mücadele Kanun Teklifi ile sosyal medyada yalan ve yanlış haber yayanlara Türk Ceza Kanunu kapsamında ceza ve yaptırım uygulanacağını açıklaması üzerine, harekete geçen muhalif cenahtaki siyasetçi ve medya mensupları, söz konusu Kanun Teklifi'nin sosyal medyadaki muhalif seslerin susturulması için yapıldığını iddia etti.

 

2023 seçimleri yaklaşırken düzmece anketlerle halkı yanlış yönlendirme gayretinde olan muhalif cenahın bu stratejisini çökertmek isteyen Ak Parti ve MHP'nin, düzmece anketleri paylaşanlara ceza uygulanmasıyla ilgili çalışması biliniyordu. Ak Parti ve MHP'nin, halk arasında korku ve panik oluşturmak amacıyla yalan yanlış bilgilerin sosyal medyadan yayılmasını engellemek için Kanun Teklifi hazırlaması, ellerinden bir koz daha alınacak olan muhalif cenahı çıldırken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'dan konuyla ilgili yeni açıklamalar geldi.

 

MHP'Lİ YILDIZ'DAN KANUN TEKLİFİNDEN RAHATSIZ OLAN MUHALİFLER HAKKINDA AÇIKLAMA

 

Ak Parti ve MHP'nin, yalan ve yanlış bilgininin sosyal medyada yayılmasının önüne geçilmesine yönelik Kanun Teklifi hazırlamasından rahatsız olan muhalif cenahın tutumu hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''TBMM Araştırma Hizmetleri Başkanlığı ülkelerin yalan haber konusundaki önlemlerini ele alan bir rapor hazırladı. Raporda, yalan haber faaliyetlerinin siyasi, ekonomik ve sosyal-psikolojik amaçları paylaşıldı. Yalancılar her zaman var olmuş olsa da, yalanlar genellikle tereddüt ederek, bol miktarda kaygıyla, bir parça suçlulukla, biraz utançla, en azından az biraz mahcubiyetle söylenirdi. R.Keyes-Gerçek ötesi- Şimdi...? Üniversite giriş sınavına 1 gün  kala ortaya atılan yalan haber, 2 milyon 607 bin 503  öğrenciyi olumsuz şekilde etkiledi. Yalancılar, Dezenformasyonla Mücadele Kanun Teklifi'nin içeriğini görmeden peşin olarak karşı çıkmaya başladı.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

 
 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Feti Yıldız, halkı yanlış, yönlendirmeyi, alışkanlık, haline getiren, muhalif cenah, Kanun Teklifinden, rahatsız oldu, MHP, TBMM
Yorumlar
Haber Yazılımı