MHP'li Yıldız'dan Şoka Giren Pazarlık Partilerine Tavsiye
Haber Detayı
21 Mart 2022 - Pazartesi 13:11 Bu haber 1545 kez okundu
 
MHP'li Yıldız'dan Şoka Giren Pazarlık Partilerine Tavsiye
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Seçim Kanunu Değişikliği Teklifi ile şoka uğrayan küçücük Pazarlık Partilerine tavsiyelerde bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Yıldız'dan Şoka Giren Pazarlık Partilerine Tavsiye

Ak Parti ve MHP tarafından hazırlanan Seçim Kanunu Teklifi ile tuzakları bozulduğu için telaşa kapılan küçük Pazarlık Partilerine tavsiyelerde bulunan MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, İttifakın artık oyu ile Meclis’e girme hayali kuran Pazarlık Partilerinin planları suya düştüğünü belirterek, şoka uğrayınca iki anlamlı cümle daha kurmakta zorlanan Pazarlık Partilerine, Amerika'daki Rand Corporation’dan rapor aldıktan sonra konuşmaları tavsiyesinde bulundu.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN ARTIK OYLAR HAKKINDA AÇIKLAMA  

 

Muhalefetin erken seçim isteme kozunu elinden alacak olan Seçim Kanunu değişikliğindeki, küçücük siyasi partilerin ittifaktaki artık oylardan faydalanamayacağı konusunda açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, ''Kanun değişikliği teklifi ile ittifakı oluşturan siyasi partilerin her birinin çıkaracağı milletvekili sayısı, her seçim bölgesinde ittifak içinde elde ettiği oy sayısı esas alınarak genel D’Hondt uygulamasıyla belirlenecek. Siyasi partiler seçim bölgesinde gerekli oy oranına ulaşmadan, içinde bulunduğu ittifakın artık oyundan faydalanarak milletvekili çıkaramayacaktır.'' demişti.

 

FETİ YILDIZ: PAZARLIK PARTİLERİ SİYASİ ALANI YOZLAŞTIRAMAYACAK

 

Ak Parti ve MHP'nin, artık oyların temsilde adalet ilkesine zarar vermesini engellemek için hazırladığı Kanun Teklifi üzerine telaşa kapılan küçücük muhalefet partilerinin durumu hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, ''Bazılarının karanlıkta ıslık çalmasını anlıyoruz. Teklifin Kanunlaşmasıyla 'artık oylar' temsilde adalet ilkesine zarar veremeyecek, 'Pazarlık Partileri' söz ve fiilleriyle siyasi alanı yozlaştıramayacak. Kendi partisi içerisinde iktidar mücadelesinde sonuç alamayan kifayetsiz muhterisler, kaybettirme üzerine bir motivasyonla pazarlık gücünü artırmaya çalışırken bir anda far görmüş tavşana döndüler.'' dedi.

 

FETİ YILDIZ'DAN TUZAKLARI BOZULAN KÜÇÜK PAZARLIK PARTİLERİNE TAVSİYE

 

Ak Parti ve MHP tarafından hazırlanan Seçim Kanunu Teklifi ile tuzakları bozulan Pazarlık Partilerine tavsiyelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Siyasette ihanetin bir ürün olarak düşünülüp pazarlanması, demokratik siyasi hayata, millet iradesine, partilere ve seçimlere karşı yapılan en iğrenç saldırıdır. Pazarlık Partileri demokratik siyasi hayatın bir unsuru değil Demokrasi’ye karşı kurulmuş bir tuzaktır. Ak Parti ve MHP, bu tuzağı bozunca, Pazarlık Partilerinin başkanlarında ateş bacayı sardı. Seçim ve Siyasi Partiler Kanunlarında değişiklik yapan Kanun teklifi, bu zevatta adeta şok etkisi yarattı. Anlamlı iki cümle kurmaktan aciz hale geldiler. İttifakın artık oyu ile Meclis’e girmek planları suya düştü. Temsilde adalet noktasında sapmalar ve seçmen iradesinin kendi partisi dışına yansıması zor. Siz en iyisi yine Rand Corporation’dan rapor bekleyin.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Feti Yıldız, Seçim Kanunu, Değişikliği Teklifi, şoka giren, Pazarlık Partileri, tavsiye, rapor bekleyin, gelince konuşun, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı