MHP'li Sözlü: Türkiye'deki Ruhsuzlar Anlayamaz
Haber Detayı
20 Mart 2022 - Pazar 20:18 Bu haber 2919 kez okundu
 
MHP'li Sözlü: Türkiye'deki Ruhsuzlar Anlayamaz
MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, neyin lazım olup olmadığını ruhsuzların anlayamacağını söyledi.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Sözlü: Türkiye'deki Ruhsuzlar Anlayamaz

NATO üyesi ABD'nin, terörle mücadele eden NATO üyesi Türkiye'ye vermekten imtina ettiği silahları terör örgütü PKK'ya ve Yunanistan'a verirken, hala Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400'leri iade etmesini ya da Ukrayna'ya vermesini talep etmesi hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, Türkiye'nin etrafındaki kuşatma çemberini güçlendiren ABD'nin Türkiye'ye düşmanlık beslediğini belirterek, tam da bunun için S-400'lere ihtiyaç duyulduğunu ancak Türkiye'deki ruhsuz muhaliflerin bunu anlayamadığını söyledi.

 

ABD, TÜRKİYE'YE VERMEDİĞİ SİLAHLARI PKK'YA VERİYOR

 

TOW füzeleri, roket atar ve roket atar rampaları, havanlar, MK19 bomba atar, Humwee tipi askeri araçlar, Cougar tipi zırhlı personel taşıyıcılar, insansız küçük hava gözlem araçları, FGM-148 Javelin Anti-tank füzelerini ve binlerce tır silahı PKK’nın Suriye kolu SDG’ye veren ABD, son olarak M2A3 Bradley tanklarını da veriyor. NATO üyesi ABD'nin, terörle mücadele eden NATO üyesi Türkiye'ye vermekten imtina ettiği silahları bile PKK/SDG'ye verirken, Türkiye'nin ihtiyacı olan Hava Savunma Sistemi'ni Türkiye'ye vermedi. Türkiye ise bu ihtiyacını Ruslardan S-400 alarak karşıladı.

 

ABD'DEN S-400, F-35 VE F-16 AÇIKLAMASI

 

Türkiye, Rusya'dan S-400 satın aldığından bu yana adeta düşmanca tavır sergileyen ABD, S-400'lerin iade edilmesi için elinden gelen her türlü baskıyı yaptı. Türkiye'nin ortağı olduğu F-35'leri bile vermeyip ödenilen paranın üzerine yatan ABD, son olarak Türkiye'nin istediği F-16'ları vermemek için bahane açıklamaları yapıyor. Rusya Ukrayna krizinin ortaya çıktığında bu yana ABD ile olumlu temaslarda bulunan Türkiye'nin S-400'lerden kurtulmadıkça ilişkilerde düzelme olmayacağını belirten ABD Senatosu'nun Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez, ''S-400'de çarpıcı bir geri dönüş olmadıkça, sistem ülke dışına gönderilmedikçe ya da başka şeyler olmadıkça F-16'ların Türkiye'ye satışını öngörmüyorum.'' dedi.   

 

Bob Menendez'in ''Başka şeyler olmadıkça'' cümlesinin perde arkası ise CIA eski ajanı Paul Kolbe'nin ''Türkiye, Rusya'dan aldığı S-400'leri Ukrayna'ya devretmesi karşılığında F-35 programına tekrar dahil edilir.'' sözleriyle açıklığa kavuştu. Aynı sözler, ABD Temsilciler Meclisi üyesi Ted Lieu tarafından da dile getirildi.

 

MHP'Lİ HÜSEYİN SÖZLÜ'DEN ABD'NİN F-16 AÇIKLAMASINA TEPKİ

 

S-400'lerden kurtulmadıkça F-16'ların Türkiye'ye verilmeyeceğini belirten ABD yetkililerinin açıklamaları konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Amerikalılar, Türkiye'nin F-16 talebini mecbur olduğumuzdan dolayı yaptığını sanıyorlar. Bu talep ülkemiz için olmaz ise olmaz değil. Olursa olur, olmaz ise sözde müttefikimize karşı Türkiye'nin dış siyasetinde yerine getirilmiş diplomatik bir harekettir.'' dedi.

 

TAM DA ABD'NİN TÜRKİYE DÜŞMANLIĞI İÇİN S-400'LERE İHTİYACIMIZ VAR

 

Türkiye ve Ukrayna'dan esirgediği silahları, terör örgütü PKK'ya ve Yunanistan'a vererek Türkiye'nin etrafındaki kuşatma çemberini güçlendiren ABD'nin tavrı konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, ''Amerika Birleşik Devletleri Ukrayna'dan esirgedigi silahları, Suriye'de PKK- SDG'ye, Dedeagaç'ta Yunanistan'a verdi hep. Davranışları gösteriyor ki ABD'nin Türkiye diye bir düşmanı var. Tam da bunun için S-400'ler bize lazım. Ruhsuzlar nereden bilsinler ki?'' sözleriyle, ABD'nin ağzıyla konuşarak Türkiye'nin S-400'leri Rusya'ya iade etmesini isteyen Türkiye'deki muhalefet partilerinin sözcülerine de göndermelerde bulundu.

 

Resim

Resim

 


 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Başdanışmanı, Hüseyin Sözlü, neyin lazım, olup olmadığı, ruhsuzlar, anlayamaz, muhalefet, siyasi partiler, Türkiye, ihtiyaç, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı