MHP'li Yalçın İP Heyetinin ABD'de Ne Yaptığını Açıkladı
Haber Detayı
20 Ekim 2022 - Perşembe 15:24 Bu haber 1803 kez okundu
 
MHP'li Yalçın İP Heyetinin ABD'de Ne Yaptığını Açıkladı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Meral Akşener tarafından görevlendirilen İyi Parti heyetinin ABD'de ne yaptığını açıkladı.
MHP Haberi
MHP'li Yalçın İP Heyetinin ABD'de Ne Yaptığını Açıkladı

CHP ile İyi Parti arasında yaşanan ABD'de hamburger yiyen siyasetçi tartışmasına dahil olan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, CHP ile ABD'den icazet alma konusunda yarıştığı konuşulan Meral Akşener tarafından görevlendirilen İyi Parti heyetinin ABD'de ne yaptığı konusunda açıklamalarda bulundu.

 

CHP'DEN SONRA İYİ PARTİ DE ABD'YE BİR HEYET GÖNDERDİ 

 

Bölgesinde güçlü, dünyada sözü geçen bir ülke olma hedefine kilitlenen Türkiye'nin bağımsız politikalar üreterek önemli hamleler yapmasından rahatsız olan ABD Başkanı Joe Biden'in, Cumhur İttifakını iktidardan indirmek için Türkiye'deki muhalifleri destekleme stratejisini izlemeye devam ettiği biliniyor. Bu strateji kapsamında hareket eden ABD'nin, ekonomik ve askeri olarak kuşatmaya çalıştığı Türkiye'ye adeta düşmanca tavır sergilediği ortamda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD'ye ziyarette bulunması tartışmalara neden olurken, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de ABD'ye bir heyet gönderme kararı alması, 6'lı muhalif ittifakın iki ortağı CHP ile İyi Parti'nin ABD'den icazet alma konusunda birbiriyle yarıştığı şeklinde yorumlanmıştı.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'NİN KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA SORUSU

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretiyle ilgili TBMM Grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Kılıçdaroğlu’nun ABD’de ne yaptığı, kimin dümen suyuna girdiği, kimlerle temas kurduğu, kimlerin eline ve avucuna baktığı az çok bellidir. Özellikle kendisine eşlik eden gazetecileri de atlatarak 8 saat süreyle ortadan kaybolması ziyadesiyle kuşkuludur. Kılıçdaroğlu’na soruyorum, o gizemli 8 saat içinde neredeydin?'' demişti.

 

CHP'den sonra İyi Parti'nin ABD'ye heyet göndermesini değerlendiren  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Şimdi de teşekkül etmiş bir İP heyeti, Türk festivali bahanesiyle ABD’ye gidecekmiş. Kılıçdaroğlu’nun gölgeli ziyaretinin hemen akabinde ABD biletini alan İP’in de yolu yol değildir, siyasi zihniyeti milli ve ahlaki esaslara muvafık değildir. Okyanus ötesinde rol dağılımı ve işbölümü yapılmıştır. Zillet ittifakının paydaşları sırasıyla ABD’yi tavaf etmeye başlamıştır.'' demişti.

 

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'YE CEVAP

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sorusuna cevap veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, New York'taki temaslarından sonra sosyal medyadan paylaşım yapmak için video çektiklerini, dönüşte ise sadece benzinciye uğrayıp hamburger yediklerini söylemişti.

 

İYİ PARTİ'Lİ AHMET KAMİL EROZAN'DAN KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA GÖNDERME

 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun tartışmalara sebep olan ABD ziyareti gündemdeki sıcaklığını koruyorken, ABD'den icazet alma konusunda CHP ile yarışırcasına tavır sergileyen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan başkanlığında bir heyeti ABD'ye göndermesi yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemişti.

 

ABD'ye neden ziyaret düzenledikleri konusunda açıklama yapan İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''ABD’ye hamburger yemeye gelmedik.'' sözleriyle, ABD ziyaretinde ''Benzinciye uğrayıp hamburger yedik'' diyen Kemal Kılıçdaroğlu'na göndermede bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Ahmet Kamil Erozan'ın sözlerinin, ittifak ortağı olan CHP ve İyi Parti'nin arasını açacağı konuşulurken, ABD'de hamburger yiyen siyasetçi tartışmasına MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da dahil oldu.

 

MHP'Lİ SEMİH YALÇIN, İYİ PARTİ'NİN ABD'Yİ ZİYARET SEBEBİNİ AÇIKLADI

 

ABD'de hamburger yiyen siyasetçi tartışmasına dahil olan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP ile ABD'den icazet alma konusunda yarıştığı konuşulan Meral Akşener tarafından görevlendirilen İyi Parti heyetinin ABD'de ne yaptığı konusunda sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''İP'li Ahmet Erozan, "ABD'ye hamburger yemeye gelmedik." demiş. Büyük ihtimalle Pensilvanya'da maklube yemeye ve Türkiye'ye beddua ritüellerine katılmaya gitmişlerdir.'' dedi.

 

Resim

 

 


  

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Semih Yalçın, heyetin, yurt dışı, ziyaretleri, ne yaptığını, açıkladı, icazet tartışması, hamburger tartışması, ittifak ortakları, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı