MHP'li Varlı: Zarara Uğrayan Üreticilerin Mağduriyeti Giderilmeli
Haber Detayı
29 Mayıs 2020 - Cuma 18:30 Bu haber 2306 kez okundu
 
MHP'li Varlı: Zarara Uğrayan Üreticilerin Mağduriyeti Giderilmeli
MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, aşırı sıcak ve poyrazdan etkilenen üreticilerin mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini söyledi.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Varlı: Zarara Uğrayan Üreticilerin Mağduriyeti Giderilmeli

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Çukurova Bölgesinde mevsim şartlarının üzerinde seyreden sıcak ve poyrazın narenciye üreticilerini zarara uğrattığını belirterek, aşırı sıcak ve poyrazdan etkilenen üreticilerin mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini söyledi.

 

ÇUKUROVA'DAKİ SORUN BÖLGESEL DEĞİL TÜM ÜLKEMİZİN SORUNUDUR

 

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, ''Çukurova Bölgesinde mevsim şartlarının üzerinde seyreden sıcak ve poyraz, Adana ve çevre illerindeki narenciye bahçelerinde verim kaybına yol açmıştır. Çiçekten henüz meyveye geçme aşamasında aşırı sıcak ve poyraza yakalanan limon, portakal ve bazı erkenci mandalina türlerindeki zarar oranı yüzde 80'e kadar çıktı. Her ne kadar Çukurova Bölgesindeki üreticilere zarar görse de sorun bölgesel değil tüm ülkemizin sorunudur. Dolayısıyla sıcak ve poyrazdan zarar gören üreticilerin mağduriyetlerinin giderilmesi gerekmektedir.'' dedi.

 

NARENCİYE SEKTÖRÜNDE ZARAR TESPİT ÇALIŞMASI YAPILIP MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİ

 

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, ''Verim kaybı yüksek, üreticilerimiz mağdur; duyarsız kalamayız. Sektör temsilcileriyle de yaptığımız görüşmelerden sonra Adana ve Çukurova’da meydana gelen bu büyük sorunu Devletimizin ilgili birimlerine ve yetkili isimlere aktardık. Meseleye yoğunlaşıldığını memnuniyetle gözlemledik. Zarar tespit çalışmalarının başlatılmasını, TARSİM’in ise sıcak ve poyraz riskinin de poliçelerde yer almasını değerlendirecek olmasını önemsiyoruz. Devletimizin ülkemizde yaşanan her türlü sorunu çözmeye gücü yeter. Küresel düzeyde yaşanan coronavirüs salgınında toplumun en zayıf halkalarına yardım eli uzatan, şefkat yüzünü yansıtan devletimiz, bölgesel düzeyde meydana gelen, sektör için felaket olarak nitelendirebileceğimiz ve tüm ülkemizi ilgilendiren sorunun muhatapları olan üreticilerimizin mağduriyetini giderecektir. Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli narenciye sektöründeki feryadı duymuştur. Narenciye sektöründeki zarar tespit çalışmalarının ivedilikle bitirilmesini, zarar gören üreticilere finansal çözümler sunulmasını, ürün sigorta sistemindeki eksikliklerin giderilmesini umuyor ve talep ediyoruz." dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, sıcak ve poyrazdan etkilenen narenciye,
Yorumlar
Haber Yazılımı