Feke'de İsmet Atlı'nın Adını Yaşatacak Tesisin Temeli Atıldı
Haber Detayı
29 Mayıs 2020 - Cuma 13:50 Bu haber 2824 kez okundu
 
Feke'de İsmet Atlı'nın Adını Yaşatacak Tesisin Temeli Atıldı
Feke Belediyesi tarafından projelendirilen İsmet Atlı Spor Kompleksi ve Müzesi'nin temeli atıldı.
ADANA HABERLERİ Haberi
Feke'de İsmet Atlı'nın Adını Yaşatacak Tesisin Temeli Atıldı

Feke Belediye Başkanlığı tarafından projelendirilen ve dünya olimpiyat şampiyonu milli güreşçi İsmet Atlı'nın doğduğu Mansurlu Mahallesi'ne yapılacak olan İsmet Atlı Spor Kompleksi ve Müzesi'nin temeli atıldı. Temel atma töreni, Feke kaymakamı Mehmet Rıdvan Dogan, Kozan kaymakamı Şafak Gürçam, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, Kozan İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Buyukatak, MHP Feke İlçe Başkanı Fikret Çilingir, MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı, MHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Alev Ören Ataş, Feke Müftüsü Aziz Aktan, Feke ve Kozan Belediye Meclis Üyeleri, Halbank Çukurova Bölge Müdürü Mustafa Atlı, Atlı Ailesi ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

 

SPOR KOMPLEKSİ ÜÇ MAHALLEMİZİN GENÇLERİNE HİTAP EDECEK

 

Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, milli güreşçi İsmet Atlı'nın ilk güreş tuttuğu çayıra yapılacak olan İsmet Atlı Spor Kompleksi ve Müzesi temel atma töreninde yaptığı konuşmada, ''Güreş tarihine adını altın harflerle yazdıran dünya ve olimpiyat şampiyonu İsmet Atlı için yaptığımız projede bulunduğumuz alana üç mahalleyi kapsayacak şekilde halısaha yapacağız. Burada atıl vaziyette bulunan binayı restore ederek zemin katını soyunma odaları ve duşakabin yapacağız. Üst katını ise İsmet Atlı'nın özel eşyalarının sergileneceği müze yapacağız. Buraya yapacağımız halı sahamız, Mansurlu, Yedigöz ve Şahmuratlı mahallelerimizdeki gençlerimize hitap edecektir. Ayrıca iki bin metrekare bir alana da İsmet Atlı Köy Meydanı'nı yapacağız. İlçemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.'' dedi.

 

MHP KOZAN İLÇE BAŞKANI NİHAT ATLI'NIN KONUŞMASI

 

Milli güreşçi İsmet Atlı'nın yeğeni olan MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, ''Merhum amcam sadece güreşçi değildi. İyi bir şair, iyi bir Ozan, iyi bir at bakıcısıydı. Amcam İsmet Atlı'nın adını dünya tarihine geçiren sadece olimpiyat ve dünya şampiyonu olması değildi. Onu dünya tarihine altın harflerle yazdıran 1960 Roma Olimpiyatları'nda İranlı güreşçi Gulam Rıza Tahti'yi yenmesiydi. Tahti, güreş tarihinde ilk yenilgisini İsmet amcamdan almıştı.'' dedi.

 

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, sahnedeki insanlar ve ayakta duran insanlar

 

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve açık hava

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, MHP Feke İlçe Başkanı Fikret Çilingir, M
Yorumlar
Haber Yazılımı