MHP'li Sözlü ve Sel'in Hayali Feke'de Gerçeğe Dönüştü
Haber Detayı
18 Mayıs 2022 - Çarşamba 10:30 Bu haber 5409 kez okundu
 
MHP'li Sözlü ve Sel'in Hayali Feke'de Gerçeğe Dönüştü
MHP'li Hüseyin Sözlü ve Ahmet Sel'in hayali Adana'nın Feke İlçesinde gerçeğe dönüştü.
- Haberi
MHP'li Sözlü ve Sel'in Hayali Feke'de Gerçeğe Dönüştü

MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü'nün Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel ile birlikte hayal ederek, alternatif tarım çalışmaları kapsamında Feke'de beş yıl önce başlattığı Aromatik bitki lavanta üretimi, bölgenin kalkınmasına yardımcı olacak seviyeye ulaştı. 

 

MHP'Lİ HÜSEYİN SÖZLÜ VE AHMET SEL'İN HAYALİ GERÇEK OLDU

 

Beş yıl önce MHP’li Adana Büyükşehir Belediye yönetiminin alternatif tarım çalışmaları Feke ilçesinin de yüzünü güldürmeye başladı. Aromatik bitki lavanta üretimi, ilçeye en önemli gelir kapısı olurken, 17 bin nüfuslu ilçe, çiçek ve hasat döneminde bölgeye yüz bin yerli turist çekmeyi başardı.

 

İlçenin kırsal mahalleleri ile dokuz muhtarlıktan oluşan Tapan bölgesinde beş yıl önce ilk ekimi yapılan, Feke ve Tapan bölgesinin tanıtımında önemli bir rol oynayan aromatik bitki lavanta, bölgeye en önemli ekonomik katkı sağlayan ürünler arasına girdi. Beş yıl önce Hüseyin Sözlü Başkanlığındaki Adana Büyükşehir Belediyesi yönetimince atılan adım sonucunda bir hayalle başlayan alternatif tarım çalışmaları, Tapanlı kadınların emeğiyle yüzlerce dönüm bahçeye dönüştü. Lavantalar, çiçek döneminden hasat dönemine kadar olan zaman diliminde bölgeye yüz bin yerli turist çekti.

 

FEKE'DE TESİS KURMA ÇALIŞMASINA BAŞLANIYOR  

 

Feke’nin adının tüm Türkiye’ye duyurulmasında önemli bir yeri olan Tapan’ın ve Feke’nin bazı mahalleleriyle birlikte ilçenin ilerleyen yıllarda tıbbi aromatik bitkiler merkezi olma yolunda önemli adımlar atılıyor. Bu kapsamda, Tapaneli Kadın Kooperatifi, endemik bitkilerin oldukça fazla olduğu bölgede tıbbi aromatik bitkilerin yağlarının çıkarılması için tesis kurma çalışmalarına başladı.

 

FEKE TAPAN LAVANTA FESTİVALİ

 

Feke Kaymakamlığı, Feke Belediyesi ve Tapaneli Kadın Kooperatifinin öncülüğünde başlatılan ve Adana İl Tarım Müdürlüğü ile Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün katkılarıyla bu sene birincisi düzenlenecek olan “Feke Tapan Lavanta Festivali”nin tanıtım çalışmaları başladı.

 

1. Feke Tapan Lavanta ve Turizm Festivali’ne ev sahipliği yapacak olan Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, tanıtım faaliyetlerine devam ediyor. Tanıtım faaliyetleri kapsamında MHP ve Ak Parti Adana İl Teşkilatlarına ziyarette bulunan Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, ziyaretiyle ilgili yaptığı açıklamada, ''25-26 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek 1. Feke Tapan Lavanta ve Turizm Festivali’ne davet etmek, desteklerini ve görüşlerini almak için Milliyetçi Hareket Partisi Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı ve Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ay Beyleri ziyaret ederek davetiyelerini takdim ettik. Destek ve katkılarından dolayı Feke halkı adına teşekkür ederim.'' dedi.

 

MHP'Lİ AVCI VE AK PARTİ'Lİ AY'DAN DESTEK MESAJI

 

MHP İl Başkanı Bünyamin Avcı ve Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ay, devlet ve hükümet olarak halkın refahını artıracak, bölge ekonomisine katkı sunacak her projeye ve girişime destek vermeye devam edeceklerini bildirdiler.  

 

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Bir 2 kişi, ayakta duran insanlar, açık hava ve ağaç görseli olabilir

Bir 2 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

Bir bir veya daha fazla kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Bir ayakta ve dağ görseli olabilir

Bir bir veya daha fazla kişi ve açık hava görseli olabilir

Bir açık hava görseli olabilir

Bir şunu diyen bir yazı '9 Mana Tapan Festwali 25-26 Haziran 2022 FEKE እንΚር PARNERR DASEANIN 1895 Feke Kaymakamlığı, Feke Belediyesi, Adana il Tarım Müdürlüğü, Adana il Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Tapaneli Kadın Kooperatifi işbirliği ile düzenlediğimiz FEKE TAPAN 1. LAVANTA FESTİVALİ'ne katılımınızdan onur duyarız. Vahit YILMAZ Kaymakam Ahmet SEL Belediye Başkanı' görseli olabilir

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Feke Belediye Başkanı, Ahmet Sel, MHP Adana, Bünyamin Avcı, Hüseyin Sözlü, Mehmet Ay, Feke, Lavanta üretimi, hayaller, gerçek oldu, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı