MHP'li Şimşek'ten Çiftçilere ve Kamyoncu Esnafına Destek
Haber Detayı
14 Kasım 2020 - Cumartesi 02:32 Bu haber 2781 kez okundu
 
MHP'li Şimşek'ten Çiftçilere ve Kamyoncu Esnafına Destek
MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, afetlerden dolayı zararları tespit edilen edilen çiftçilerin ödemelerinin yapılmasını istedi.
MHP Haberi
MHP'li Şimşek'ten Çiftçilere ve Kamyoncu Esnafına Destek

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, afetten dolayı zararları tespit edilen çiftçilere ödeme yapılamasını ve Coronavirüs salgını şartlarının zorluklarına rağmen kontak kapatmayıp çalışmaya devam eden Kamyoncu esnafına destek olunmasını istedi.

 

ZARARLARI TESPİT EDİLEN ÇİFTÇİLERE ÖDEMELERİ ACİLEN YAPILMALIDIR

 

Tarım Bakanlığı yetkilileri tarafından zararları tespit edilen çiftçilere ödeme yapılamasını isteyen MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, ''Geçtiğimiz nisan ayında Çukurova bölgesinde yaşanan yoğun sıcaklardan dolayı narenciyede yüzde 80'e varan zararlar oluşmuştur. Tarım Bakanlığı, ilçe tarım müdürlükleri ve il tarım müdürlüğü vasıtasıyla gerekli tespitleri yapmış, yalnız o günden bu yana çiftçilere henüz bir ödeme yapılamamıştır. Ben Bakanlığın bu zor dönemde çiftçinin, üreticinin yanında olmasını, narenciyede sıcaktan dolayı oluşan zarardan dolayı mağduriyetinin giderilmesini ve ödeme yapılmasını talep ediyorum.'' dedi.

 

SALGIN SÜRECİNDE ÇALIŞAN KAMYONCU ESNAFINA DESTEK OLUNMALIDIR

 

Coronavirüs salgını şartlarının zorluklarına rağmen kontak kapatmayıp çalışmaya devam eden Kamyoncu esnafına destek olunmasını isteyen MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, ''Kamyoncu esnaflarımız bu ürünlerin Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanına taşımak için gerçekten kontak kapatmadılar, fedakârca çalışıyorlar pandemiye rağmen. Kamyoncu esnaflarımız özellikle mazot desteği istiyorlar ve otoyollardaki ücretlerden özellikle nakliye sektöründe uğraşan esnaflarımız için ayrı bir statü uygulanmasını, bunların gerekirse toplu ödeme yaparak daha uygun fiyatta geçiş yapmalarının sağlanmasını talep ediyoruz.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Mersin Milletvekili, Baki Şimşek, afetten dolayı zarar, zarar gören çiftçilere, ödeme yapılmalı, kamyoncu esnafına destek, mazot desteği, çiftçilere ödeme
Yorumlar
Haber Yazılımı