Adana Valiliği'nden İlçelere Göre Coronavirüs Tedbirleri
Haber Detayı
14 Kasım 2020 - Cumartesi 01:07 Bu haber 5043 kez okundu
 
Adana Valiliği'nden İlçelere Göre Coronavirüs Tedbirleri
Adana Valiliği, Coronavirüs tedbirleri kapsamında İlçelere göre yasaklama getirilen bölgeleri ve kısıtlama getirilen yaş grubunu açıkladı.
ADANA HABERLERİ Haberi
Adana Valiliği'nden İlçelere Göre Coronavirüs Tedbirleri

Adana Valisi Süleyman Elban başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, 65 yaş ve üzerindekilere sokağa çıkma kısıtlaması ve İlçelere göre sigara içme yasağı getirilen bölgeleri içeren Coronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararları açıkladı. Alınan kararlara uymayan kişiler hakkında adli işlem uygulanmasına karar verildi.

 

65 YAŞ VE ÜZERİ VATANDAŞLARA SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMALARI

 

65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın gün içerisinde saat 10:00-16:00 arasında sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla sokağa çıkabilmelerine, bu saatler dışında sokağa çıkmasının kısıtlanmasına karar verildi. 

 

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMALARINDAN MUAF OLANLAR

 

Kamu görevinin niteliği mevcut durumun aciliyeti ve kamu hizmetinin sürekliliğinin sağlanmasında hizmetine ihtiyaç duyulacak başta doktorlar, sağlık çalışanları, eczacılar, seçimle iş başına gelmiş kamu görevlileri, sosyal hizmet kuruluşları görevlileri vb olmak üzere kamu görevlilerinin, İşletme sahibi, esnaf, tüccar, sanayici, çiftçi, serbest meslek sahipleri ile çalışanlardan durumlarını aktif sigortalılıklarını gösteren SGK hizmet belgesi, vergi kaydı, şirket yetki belgesi, oda veya birlik kimliğinden biriyle belgeleyenler ile meslek odaları başkanlarının, söz konusu kısıtlamadan muaf tutulmasına karar verildi.

 

SİGARA İÇİLMESİ YASAKLANAN MEYDAN, BULVAR, CADDE, SOKAK VE YERLER

 

Maskenin doğru ve sürekli şekilde kullanımını temin amacıyla 12.11.2020 tarihinden itibaren ilimizde vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu/bulanabileceği pazar yerleri, toplu taşıma araç durakları ile aşağıda isimleri yazılan cadde, meydan ve bulvarlarda sigara içme yasağı getirilmesine karar verildi.

 

SEYHAN İLÇESİ

 

Şehit Yüzbaşı Bülent Angın Bulvarı, Mirzaçelebi Sokak, Şinasi Efendi Caddesi, Mithat Saraçoğlu Caddesi, Atatürk Caddesi, Toros Caddesi, Vali Yolu Caddesi, Pazarlar Caddesi, 5 Ocak Meydanı, Sefa Özler Caddesi, Çakmak Caddesi, İnönü Caddesi ve İnönü Parkı, Saydam Caddesi, Mirza Çelebi Sokak, Eminağa Caddesi, Güney Kuşak Bulvarı (Hürriyet Metro Civarı), Barbaros Caddesi 

 

YÜREĞİR İLÇESİ

 

Kozan Caddesi, Orhan Kemal Bulvarı, Çukurova Caddesi, Süleyman Vahit Caddesi, Levent Caddesi, Karataş Caddesi 

 

ÇUKUROVA İLÇESİ

 

Şehitler Bulvarı (Adnan Kahveci Bulvarı ile Şehitler Bulvarı kesişiminden Turgut Özal Bulvarı kesişimine kadar Migros Kavşağı olan Bulvar), 
Turgut Özal Bulvarı (İller Bankası Kavşağından Anadolu lisesi Kavşağı'na kadar olan Bulvar Hasan Usta Kavşağı'na kadar)
Adnan Menderes Bulvarı (Luna Park önünden Karslılar Mah. 82070 sokağa kadar olan kesim)

 

SARIÇAM İLÇESİ

 

Kozan Bulvarı, Atatürk Caddesi, Çatalan Caddesi

 

KOZAN İLÇESİ

 

Saimbeyli Caddesi, Irmak Caddesi, Turgut Özal Bulvarı

 

CEYHAN İLÇESİ

 

İnönü Bulvarı (Mehmetçik Kavşağı ile Koruklu Mah. Kavşağı arası), Kızılay Caddesi

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Adana Valiliği, Coronavirüs tedbirleri, kapsamında, İlçelere göre yasaklama, yasaklanan yerler, sigara içilmesi yasaklanan yerler, Covid 19, 65 yaş üstü, kısıtlama
Yorumlar
Haber Yazılımı