Bahçeli'nin Danışmanları Muhalefetin Adayını Açıkladı
Haber Detayı
19 Haziran 2022 - Pazar 18:45 Bu haber 5839 kez okundu
 
Bahçeli'nin Danışmanları Muhalefetin Adayını Açıkladı
MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Danışmanlarından Hüseyin Sözlü ve Yıldıray Çiçek, 6'lı muhalif ittifakın Cumhurbaşkanı adayını açıkladı.
MHP Haberi
Bahçeli'nin Danışmanları Muhalefetin Adayını Açıkladı

1 Kasım 2015 seçimlerinde Ak Parti'nin aldığı yüzde 49,49 oy oranının kendisi sayesinde alındığını ifade eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu Ti'ye alan MHP Genel Başkanı Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek ve MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında adayını belirleyememe ezikliği yaşayan 6'lı muhalif ittifaktaki siyasi partilere, Ahmet Davutoğlu'nu Cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiler.

 

YILDIRAY ÇİÇEK: 6'LI YUVARLAK MASA, DAVUTOĞLU'NU DEĞERLENDİRMESİ GEREKİR

 

Milliyetçi oyların çok olduğu bölgelere gittiğinde Milliyetçilere şirin görünme çabasıyla Yörük Türkmencilik oynadığından 'Çakma Yörük Ahmet' diye anılan, Ak Parti'de siyaset yaparken ''Bütün ömrüm CHP zihniyetiyle mücadelede geçti'' diyerek ''Milliyetçi Muhafazakar Ahmet' rolünü oynayan, Ak Parti'den ayrıldıktan sonraki süreçte sola dümen kırmak için ''1970’li yıllarda sol ideolojinin güçlü olduğu bir ortamda büyüdüğünü, Marksist literatüründen faydalandığını'' hatırlatarak, 'Devrimci-Yoldaş Ahmet' rolüne bürünen, Kobani olaylarının olduğu dönemde Başbakanlık yaparken HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile teröristbaşı Öcalan arasında irtibat köprülüğü yapması, bölücülere atmosfer oluşturmak için Diyarbakır’da Kürt Çalıştayı yapması ve sürekli olarak Siyasi Kürtçülük düzleminde yüzmesi nedeniyle 'Serok Ahmet' rolünü oynayan Ahmet Davutoğlu'nun özelliklerini köşe yazısında hatırlatan MHP Genel Başkanı Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, bu kadar rolü bir arada oynayan bir siyasetçinin 6'lı muhalif ittifak tarafından değerlendirilmesi yönünde görüş bildirdi.

 

YILDIRAY ÇİÇEK: SEROK AHMET VARKEN BOŞUNA VAKİT KAYBETMEYİN

 

6'lı muhalif ittifakta yer alan siyasi partilerin Cumhurbaşkanı Adayı belirleme çalışmalarına yönelik, ''6’lı masada Cumhurbaşkanı adayı arayışları sürüyor. Ama hepsi de bu arayışta 'HDP ne diyecek, HDP ne yapacak' diye HDP’nin ağzına bakıyor. HDP yeri geliyor akıl veriyor, yeri geliyor fırçalıyor, yeri geliyor bunları korkutuyor.'' değerlendirmesi yapan MHP Genel Başkanı Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, adaylığını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında adayını belirleyememe ezikliği yaşayan 6'lı muhalif ittifaktaki siyasi partilerin, Serok Ahmet gibi bir Siyasi Kürtçü dururken, Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda boşu boşuna vakit kaybettiğini söyledi.

 

'Çantada Keklik' gördüğü yüzde 49,49 oyu olan ve her role bürünebilen özellikleriyle adeta 'Bulunmaz Hint Kumaşı' gibi olan Ahmet Davutoğlu'nu 6'lı muhalif ittifaktaki siyasi partilere Cumhurbaşkanı adayı olarak tavsiye eden MHP Genel Başkanı Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Serok Ahmet AKP Genel Başkanı olarak girdiği 1 Kasım 2015 seçimlerinde Ak Parti'nin aldığı 49,49 oy oranının kendisi sayesinde alındığını söylemişti. Gelecek Partisi Genel Başkanı olarak 'Cumhurbaşkanı Adayı' olduğunu söylemiş. Zillet ittifakı niye aday arıyor? Hazır 49,49 oy!'' dedi.

 

HÜSEYİN SÖZLÜ'DEN YILDIRAY ÇİÇEK'İN ÖNERİSİNE TAM DESTEK

 

Ahmet Davutoğlu'nu 6'lı muhalif ittifaktaki siyasi partilere Cumhurbaşkanı adayı olarak tavsiye eden MHP Genel Başkanı Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek'in açıklamasını sosyal medya hesabından paylaşarak, öneriye tam destek veren MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, yaptığı açıklamada, ''6+1 masanın adayı belli oluyor sanki. Tam isabet. Nerede ise Cumhurbaşkanı kadar oy almış, neyi kimden eksik.'' dedi.

 

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Lideri, Devlet Bahçeli, Danışmanları, Hüseyin Sözlü, Yıldıray Çiçek, muhalif ittifak, Cumhurbaşkanı adayı, tavsiye etti, yuvarlak masa, açıklama, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı