MHP'li Sefer Aycan'dan Şeker Hastalarına Destek
Haber Detayı
13 Kasım 2020 - Cuma 20:04 Bu haber 3551 kez okundu
 
MHP'li Sefer Aycan'dan Şeker Hastalarına Destek
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, şeker hastalarının takibinde kullanılan cihaz masraflarının tamamını ödemeyen SGK'ya tepki gösterdi.
MHP Haberi
MHP'li Sefer Aycan'dan Şeker Hastalarına Destek

14 Kasım Dünya Diyabetliler Günü nedeniyle Anadolu Tip 1 Diyabet Derneği Başkanı Seyda Yıldız ve şeker hastalığı bulunan çocuklarla TBMM'de basın toplantısı düzenleyen MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, diyabet hastalarının takibinde kullanılan kan şekerini düzenli olarak ölçen "sensör" ile kandaki duruma göre insülin veren "pompa" isimli cihaz masraflarının tamamının SGK tarafından karşılanmasını istedi.

 

ŞEKER HASTALIĞI SADECE TÜRKİYE'DE DEĞİL TÜM DÜNYADA ARTMAKTADIR

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen Diyabet, sadece Türkiye'de değil tüm dünyada artıyor. Türkiye'de yılda 1700 yeni vaka tespit edilen şeker hastalığı, göze, böbreğe, kalbe, damarlara, bütün organlara, sinirlere zarar vermekte ve ömür boyu da sürmektedir. Şeker hastalığının 'tip 1' ve 'tip 2' olarak belirtilen iki tipi var.  Tip 1 diyabetin genellikle çocukluk döneminde başlıyor. Tip 2 diyabet ise ileri yaşlarda çıkmaktadır. İnsanların spor yapmaması, beslenmesine dikkat etmemesi gibi hataları bu hastalığa etki etmektedir.'' dedi.

 

ŞEKER HASTALARININ KULLANDIĞI CİHAZ MASRAFLARI SGK TARAFINDAN KARŞILANMALI

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Şeker hastalığının tedavisinde sürekli ilaç kullanılıyor ve hastaların takibinde, kan şekerini düzenli olarak ölçen 'sensör' ile kandaki duruma göre insülin veren 'pompa' isimli cihazlar kullanılmaktadır. SGK, pompanın yüzde 25'ini ödediğinden genellikle ekonomik durumu iyi olmayan hastalar sıkıntı çekmektedir. Şeker hastaları için hem sensörlerin, hem de pompanın tamamının SGK tarafından karşılanmasını istiyoruz. Özellikle tip 1 diyabetliler için mutlaka zorunlu. Tip 2 diyabetli olup da insüline bağımlı hale gelen kişiler için de bunu isteyebiliriz. Mutlaka sensör ve pompa, özellikle tip 1 diyabetliler için tamamıyla geri ödeme kapsamına alınmalıdır. Bununla ilgili SGK'ya talepte bulduk ama bir karar çıkmadı. Bu talebin yerine getirilmesi için bir kez daha SGK'ya çağrıda bulunuyoruz.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Kahramanmaraş Milletvekili, Sefer Aycan, şeker hastalığı, kullanılan cihazlar, ücretsiz olsun, SGK tamamını karşılasın, Diyabet hastalığı
Yorumlar
Haber Yazılımı