MHP'li Levent Bülbül'den Kayyum Açıklaması
Haber Detayı
07 Haziran 2020 - Pazar 18:46 Bu haber 2702 kez okundu
 
MHP'li Levent Bülbül'den Kayyum Açıklaması
MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, İçişleri Bakanlığı'nın Kayyum atamalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Levent Bülbül'den Kayyum Açıklaması

MHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, MHP'yi kayyum işlemlerine karşıymış gibi göstermeye çalışan bir milletvekiline verdiği cevapta, hukuk kurallarına aykırı davrananların İçişleri Bakanlığı tarafından görevden el çektirilip yerine Kayyum atanmasına MHP'nin karşı olmadığını söyledi.

 

MHP SUÇ İŞLEYENLERİN YERİNE KAYYUM ATANMASINA KARŞI DEĞİLDİR

 

MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, ''Cumhuriyet Halk Partili Hatip, kürsüde, sanki Milliyetçi Hareket Partisi de kayyum işlemlerine karşıymış gibi bir ifade kullandı. Milliyetçi Hareket Partisi, hukuka aykırı hareket eden, seçilmiş olsa bile gerek Ceza Kanunu'nda gerekse diğer kanunlarda yer alan birtakım suçları işleyen veya işlediği iddia olunan kişilerin tedbiren İçişleri Bakanlığı tarafından görevden el çektirilmesine ve yerlerine kayyum atanmasına karşı değildir.'' dedi.

 

HERKES HUKUK KURALLARI ÇERÇEVESİNDE HAREKET ETMEK DURUMUNDADIR

 

MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, ''Bize göre -anlayış olarak- tabii ki seçimle gelenin seçimle gitmesi normal olandır ancak herkes hukuka tabiidir, o hukuk kuralları çerçevesinde hareket etmek durumundadır. Buna aykırı hareket edenler de hukuk önünde hesap vermek durumundadır. Bu hesabı vermek zorunda olanların, aynı şekilde, bu kamu görevini devam ettirmeleri doğru değildir. Bu sebeple MHP olarak bizim, görevden el çektirilip kayyum tedbirine baş vurulmasına herhangi bir karşıtlığımız yoktur. Özellikle terörle irtibat ve iltisak veyahutta bu anlamda eylemleri olanların bu manâda devlet önünde hukuk önünde hesap vermesinin gerekli olduğu kanaatimizi tekrar dile getiriyorum.'' dedi. 
  

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, Kayyum ataması, Kayyum haberleri, TBMM, İçişleri Bakanlığı, MHP Haberleri, MHP Sakarya
Yorumlar
Haber Yazılımı