MHP'li Kılavuz: Öğrencilerin Mağduriyeti Giderilmeli
Haber Detayı
16 Nisan 2020 - Perşembe 00:21 Bu haber 2394 kez okundu
 
MHP'li Kılavuz: Öğrencilerin Mağduriyeti Giderilmeli
MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, coronavirüs salgını nedeniyle çiftçi, esnaf ve öğrencilere yardım edilmesi gerektiğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Kılavuz: Öğrencilerin Mağduriyeti Giderilmeli

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, beraberinde MHP Milletvekilleri ile TBMM'de düzenlediği düzenlediği basın toplantısında, coronavirüs salgını nedeniyle çiftçiler, esnaflar ve  üniversiteli öğrencilerin zor durumda kaldığını belirterek, sıkıntıların aşılması noktasında çözüm önerilerini açıkladı.

 

CORONAVİRÜS SALGINI NEDENİYLE ZOR DURUMDA KALAN ÇİFTÇİ VE ESNAF DESTEKLENMELİ

 

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, ''Sebze ve meyve alanında öncü iller arasında yeralan Mersin'de, coronavirüs salgınından dolayı çiftçilerimiz bir çok sıkıntıyla karşı karşıya kaldı. İhracat yasağından dolayı Mersinli limon ve domates üreticileri zor durumda kaldı. Sıkıntı çeken üreticilerimizin borçlarının yapılandırılması, çiftçilere kredi desteği sağlanması ve teşvik verilmesi gerekmektedir. Salgın nedeniyle esnaflarımız da zor durumdadır. Sicil affı ve banka kredi desteğinin özel bankaları da kapsayacak şekilde genişletilmesi, borçlarının yapılandırılması, ÖTV indirimi ve akaryakıt desteğinin sağlanması, zor durumdaki esnaflara nefes aldıracaktır.'' dedi.

 

ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLERİN MAĞDURİYETLERİ GİDERİLMELİ

 

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, ''Üniversitelerin koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitime geçmesi üzerine öğrenciler, ailelerinin yanına döndü. Öğrencilerimiz, imzaladıkları sözleşmelerden dolayı yurt ve apart ücretlerini ödemeye, öğrenci evlerinde kalan gençlerimiz ise kira vermeye devam etmektedir. Öğrencilerimiz bizlerden müjdeli haber beklemektedir. Hükümetimizin, öğrencilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında çalışma yapmasını bekliyoruz." dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'li, Kılavuz:, Öğrencilerin, Mağduriyeti, Giderilmeli,
Yorumlar
Haber Yazılımı