MHP'li Yılmaz: Bankalar Krizi Fırsatçılığını Bıraksın
Haber Detayı
16 Nisan 2020 - Perşembe 10:26 Bu haber 2069 kez okundu
 
MHP'li Yılmaz: Bankalar Krizi Fırsatçılığını Bıraksın
MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, coronavirüs salgını sürecinde özel bankaların vatandaşlara zorluk çıkardığını söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Yılmaz: Bankalar Krizi Fırsatçılığını Bıraksın

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, beraberinde MHP Milletvekilleri ile TBMM'de düzenlediği düzenlediği basın toplantısında, coronavirüs salgını nedeniyle zor durumda kalan esnaf ve vatandaşların kredi ihtiyacını karşılamayan özel bankaları eleştirerek, özel bankaların krizi fırsata çevirme tutumlarından vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

 

ÖZEL BANKALARIN ZOR DURUMDAKİ ESNAF VE VATANDAŞA KREDİ VERMESİ SAĞLANMALI

 

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, ''Coronavirüs salgını nedeniyle esnaflarımız ve vatandaşlarımız zor durumda kalmıştır. Bü süreçte, özel bankaların esnafa ve vatandaşa kredi vermemek için her türlü zorluğu çıkardığı gözlemlenmiştir. Bu yaklaşımı olumlu bulmuyoruz. Şirketlerin, Kredi Garanti Fonu'ndan alacakları krediler açıklandı. Bunun 25-50 milyar liraya çıkarıldığı söylendi ancak şirketler, bankalara gittiklerinde, limit yetersizliğinden bahsediliyor. Bu limitlerin bir an önce açılması lazım. Zor durumda olan esnafın önünü açalım. Zor durumda olan esnafa destek verelim.  Özel bankaların krizi fırsata çevirmeye çalışan bir hali var. Bu tutumlarından vazgeçsinler. Vatandaşlarımıza ve esnafımıza yardımcı olmak için ellerinden geleni yapsınlar.'' dedi.
 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'li, Yılmaz:, Bankalar, Krizi, Fırsatçılığını, Bıraksın,
Yorumlar
Haber Yazılımı