MHP'li Kara'dan LPG Hakkında TBMM'ye Önerge
Haber Detayı
13 Haziran 2020 - Cumartesi 20:21 Bu haber 15585 kez okundu
 
MHP'li Kara'dan LPG Hakkında TBMM'ye Önerge
MHP Konya Milletvekili Esin Kara, LPG tüplerinin incelenmesi ve denetiminin yapılması konusunu TBMM'ye taşıdı.
MHP Haberi
MHP'li Kara'dan LPG Hakkında TBMM'ye Önerge

MHP Konya Milletvekili Esin Kara, terör örgütlerinin patlayıcı olarak da kullandığı LPG'nin üretimi, depolanması, satışına yönelik denetimlerin artırılması ve var olan sorunların çözümü için TBMM'ye araştırma önergesi verdi.

 

ARAŞTIRMA ÖNERGESİNİN GEREKÇESİ

 

LPG normal şartlar altında gaz değildir. Bununla birlikte, basınç altında sıvılaştırılmış olarak tüplere ve tanklara doldurulur, muhafaza edilir. Tüpler veya tanklar, emniyet açısından belli bir seviyeye kadar sıvı LPG ile doldurulur. Tüp veya tankların üst kısımlarında ise sıvı LPG ile dengede gaz halinde LPG bulunur. LPG'nin havadan ağır olması sebebiyle yoğun olarak bulunduğu ortamda oksijen miktarının azalması sonucu kişinin hava ile irtibatı kesileceğinden havasızlıktan boğulmalara ve bazı hallerde ölüme neden olabildiği de bilinmektedir. Aynı zamanda belirli bir süre solunması durumunda, uyuşturucu etkisi gösterebilir.

 

Milyonlarca insan, sanayi, ulaşım, tarım, enerji üretimi, pişirme, ısıtma hatta soğutma gibi çok farklı amaçlarla LPG kullanmaktadır. Türkiye İstatistik Kurumu 2017 yıl sonu verilerine göre ülkemizde 4,6 milyon LPG'li araç bulunmaktadır ve ülkemizdeki araçların yüzde 38,4'ü oto gazlıdır. 

 

Kullanım alanının çokluğu ve kullanıcı sayısının fazlalığı sebebiyle LPG konusunda her alanda alınması gereken önlemler bulunmaktadır. Evlerde yaşanan patlamaların ötesinde esas tehlike kolay ulaşılabilir olması sebebiyle terör örgütleri tarafından el yapımı patlayıcı olarak sıklıkla kullanılmasıdır. Özellikle 12 kilogramlık tüplerin dağıtımı ve satışının kontrol altına alınması terör faaliyetlerine ket vurulması açısından önem arz etmektedir. 

 

Bu açıklamalar ışığında ülkemizde üretimi, depolanması, satışı yapılan LPG tüplerinin incelenmesi, denetiminin yapılması ve neden olduğu sorunların çözümüne yönelik altyapının hazırlanması amacıyla gerekli şartların incelenmesi için Anayasa'nın 98. ve TBMM İçtüzüğünün 104. ve 105. maddeleri gereği Meclis Araştırması açılması uygun olacaktır.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Konya Milletvekili Esin Kara, LPG tüp, LPG üretimi, LPG sorunları, Araştırma önergesi, TBMM, MHP Haberleri, MHP Konya
Yorumlar
Haber Yazılımı