Bakan Pakdemirli Adana ve İmamoğlu Yatırımlarını Açıkladı
Haber Detayı
13 Haziran 2020 - Cumartesi 15:59 Bu haber 5892 kez okundu
 
Bakan Pakdemirli Adana ve İmamoğlu Yatırımlarını Açıkladı
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Adana ve İmamoğlu'na yapılan ve yapılacak olan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu.
ADANA HABERLERİ Haberi
Bakan Pakdemirli Adana ve İmamoğlu Yatırımlarını Açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu ile birlikte Adanalı iş insanlarının katıldığı Söz Sizde proğramında, Adana'ya yapılan, yapımı devam eden ve bundan sonra yapılacak olan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu. Pakdemirli, İmamoğlu İlçesi'ndeki yatırımları bir tablo üzerinden açıkladı.

 

YEDİGÖZE İMAMOĞLU SULAMA PROJESİ

 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İmamoğlu İlçesi'nde yapımı devam eden Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesi ile ilgili yatırımları bir tablo üzerinde açıklayarak, ''Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesi 3. Kısım ikmali inşaat ihalesi bu yıl bitiyor. 450 milyon maliyet ile 142,5 bin dekar arazi sulanacak. 3. Kısım 1. ünitenin inşaat çalışmalarına başlanacak. 200 milyon TL maliyet ile 76,4 bin dekar arazi sulanacak. S1 Ana Kanal ve Şebekesi 2. Kısımın inşaat sözleşmesi imzalandı. 50 milyon TL maliyet ile 8,2 bin dekar arazi sulanacak.'' dedi.

 

BAKAN PAKDEMİRLİ YATIRIMLARLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Adana'daki yatırımlarla ilgili yaptığı açıklamada, ''Genel Başkan Yardımcımız Sayın Jülide Sarıeroğlu'nun da katılımıyla; tarımın, sanayinin, ticaretin merkezi Adana’nın değerli sektör temsilcileriyle bir araya geldik. Adanalı çiftçilerimize 18 yılda 15,2 milyar lira tarımsal destek verdik ve Adana tarımsal üretim değerinde Türkiye’de 6. sırada yerini aldı. Bitkisel üretim değerini 5,3 kat artışla 6,8 milyar TL’ye, Hayvansal üretim değerini 10 kat artışla 3 Milyar TL’ye çıkardı. Adana’da 2 adet Tarıma Dayalı İhtisas OSB projemiz devam ediyor. Karataş’ta Tarıma Dayalı İhtisas OSB’de topraksız tarım ile 5 bin kişi, Tarıma Dayalı İhtisas Su Ürünleri OSB ile 3 bin kişi iş, aş sahibi olacak. Hem Adana'mız hem de ülkemiz kazanacak inşallah.'' dedi.

 

SARIEROĞLU ADANA'YA VERİLEN DESTEKTEN DOLAYI BAKAN PAKDEMİRLİ'YE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Söz Sizde proğramı ile ilgili yaptığı açıklamada, ''Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli ve milletvekillerimizle birlikte Adanamızın kıymetli sektör temsilcilerinin katılımıyla verimli ve kapsamlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdik. Sayın Bakanımıza, şehrimize ilgi ve destekleri için teşekkür ediyorum.'' dedi.

 

ADANA GENELİNDEKİ YATIRIMLAR

 

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Jülide Sarıeroğlu, İmamoğlu yatırımları, Adana yatırımları, Aladağ yatırımları, Feke, Saimbeyli
Yorumlar
Haber Yazılımı